Robban(t)ás Budapesten: két rendőr megsérült, a nyomozók a lakosság segítségét kérik

police.hu-MTI • 2016. szeptember 25., vasárnap •

Éjszaka, a fővárosi VI. kerületi Teréz körút és Király utca kereszteződésében robbanás történt, amelynek oka egyelőre ismeretlen. 

További sérültek nincsenek - derül ki abból a közleményből, amely vasárnap hajnalban jelent meg a police.hu honlapon. A rendőrség a szombat éjszaka 22 óra 30 perckor körüli időpontban történt robbanás körzetét lezárta és szakértők bevonásával immár 6 órája helyszíni szemlét folytat, tanúkutatást, adatgyűjtést végez.

A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is.

8.55 - A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a budapesti Teréz körúton szombaton késő este történt robbanás ügyében, és a lakosság segítségét kérik - olvasható a rendőrségi honlapra vasárnap reggel feltett közleményben.
A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét - áll a rendőrségi közleményben.

9.25 - Az M1 aktuális csatorna információi szerint a lakcímkártyával rendelkező lakókat vasárnap reggeltől beengedik a budapesti Teréz körúti robbanás miatt lezárt területen lévő otthonaikba, a többiek buszokon várnak. A csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rendőrök minden környéken élőt kikérdeznek, a helyszínelők folyamatosan dolgoznak. A környéket olyan szigorúan lezárták, hogy még egy szirénázó mentőautót sem engedtek át az érintett szakaszon - tette hozzá.

10.35 - Kiszivárgott információk szerint egyre valószínűbb, hogy robbantás törtlént. 

közösség

további frisss

lap tetejére