Porrobbanás volt a szombathelyi Falco gyárban

Frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 07., hétfő •
Senki nem sérült meg a tűzesetben.
Porrobbanás volt a szombathelyi Falco gyárban

Az első információink szerint hétfőn reggel háromnegyed nyolc körül porrobbanás volt a szombathelyi Falco gyárban. A katasztrófavédelem első közlése szerint az egyik szállítószalag burkolata deformálódott, kollégánk helyszíni beszámolója szerint a gyár egyik kéményéből hiányzik egy darab. Azóta az oltási munkálatok is a kéményre összpontosultak.

A tűzoltók két, a katasztrófavédők egy járművel vonultak ki, az eseményt II-es, kiemelt fokozatúként kezelik. Személyi sérülésről egyelőre nem tudunk, a gyár 15-20 dolgozóza a főberjárathoz "menekült" ki. Útlezárást a helyszínen nem láttak kollégáink, az érintett rész a Kolozsvár utca felőli oldala az üzemterületnek. Kollégánk a helyszínen a cikkünk pedig folyamatosan frissül:

10:15

A legfrissebb információk szerint a robbanás siló betározó részén történt, ahol később a lángok is felcsaptak. Az oltási munkálatok az izzó faforgácsok miatt akár délig is eltarthatnak. A lángokat sikerült megfékezni, a leürített anyagot egy közeli telephelyre szállítják. A tűzeset során nem sérült meg senki.

9:32

A tűz úgy tűnik kialudt, a katasztrófavédők és a tűzoltók a belső tárolóhelyiségeket ellenőrzik, így az oltás valószínűleg délig is eltart majd - közölte Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője. A tűzvizsgálat pedig egy 35 napos hatósági vizsgálat után várható, ekkor derülhet ki, hogy pontosan mikor, hol és miért csaptak fel a lángok a Falco gyárban.

9:18

Kollégánk írta, hogy az emelőkosár lent, az oltást látszólag befejezték. Közben ez a tűzoltóautó érkezett Zalaegerszegről:

 

9:13

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt, a porrobbanás következtében technológiai károk keletkeztek. Az oltás folyamatban, az esőelvezetőkben elfolyó oltóvizet folyamatosan ellenőrzik. Káros anyag nem került a levegőbe.

9:07

És egy újabb katasztrófavédelmis autó érkezett a helyszínre.

9:03

Még egy tűzoltó és egy katasztrófavédelmis autó érkezett a helyszínre, egyre nagyobb a füst - írja kollégánk a helyszínről.

8:50

Két vízsugárral kezdték meg az oltást, az egyik az emelőkosárból, a másik a földről irányul a sérült kéményre. A tűzoltók a gyalog megközelíthető résznél egy tömlő feladásával igyekeznek megfékezni az izzást. Kollégánk hatalmas füstről, illetve gőzről számolt be.


 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére