Rendőrnapi elismerések: Hazámat szolgálom!

szróbert • 2014. április 25., péntek •
Vas megye rendőrségéért kitüntető címnek ma már súlya van, ezért is volt nehéz a döntés – hangzott el a Rendőrség Napja alkalmából lebonyolított ünnepélyes állománygyűlésen. A Vas megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában április 25-én megrendezett eseményen országgyűlési képviselők, polgármesterek, társadalmi szervezetek vezetői, valamint az osztrák és a szlovén rendőri szervek volt és jelenlegi parancsnokai is megjelentek.
Rendőrnapi elismerések: Hazámat szolgálom!

Az ünnepség elején Török György r. alezredes köszöntötte a megjelenteket, köztük V. Németh Zsolt vidékfejlesztési álamtitkárt, Puskás Tivadar, Bebes István, Fehér László polgármestereket, Harangozó Bertalan kormánymegbízottat, Simon Józsefet, Vas megye főügyészét, és a társfegyveres testületek, köztük a külföldi rendőri szervek képviselőit, szlovén, valamint osztrákok rendőri vezetőket, illetve a társadalmi szervezetek és a sajtó képviselőit.
Ezt követően a BM, az ORFK, a VMRFK és a helyi kapitányságok parancsait ismertették. A rendőrség napja, április 24-e alkalmából a belügyminiszter Szent György Érdemjelet adományozott Knob Ernő r. alezredesnek, a Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi és Határrendészeti osztályvezetőjének, ugyancsak a belügyminiszter soron kívül előléptette rendőr zászlóssá Hajszán Zoltán r. főtörzsőrmestert. Az országos rendőrfőkapitány soron kívül alezredessé léptette elő dr. Pál Adriennt, döntéshozatali osztályvezetőt, r. főhadnaggyá pedig Zámodics Imrét, a körmendi bűnügyi csoport vezetőjét, tárgyjutalomban pedig dr. Horváth Eszter r. alezredest, és Kiss Ervin közalkalmazottat részesítette.
Ezután Puskás Tivadar polgármester, és dr. Szakács Dávid, a szombathelyi önkormányzatpénzügyi, gazdasági és jogi bizottságának elnöke átadta Szombathely Közrendjéért díjat Pintér László rendőr őrnagynak, a helyi bűnüldözési alosztály vezetőjének. 
Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója postabiztonsági érmet adományozott Karakó községben, a Posta sérelmére elkövetett rablás tetteseinek felderítésében nyújtott  kiemelkedő munkájááért Bertalan Dezső r. századosnak és Sebestyén Gergely r. főhadnagynak, celldömölki nyomozóknak. 
A GySEV pénzjutalomban részesítette Zanati Zoltán r. főhadnagyot, vasúti alosztály főnyomozóját, Rozner Balázs Árpád r. főtörzsőrmestert, vasvári rendőr járőrt,
Gustav Bast úrnak, a Baden-Württemberg tartományi Vaihigen/Enz város rendőrsége nyugalmazott parancsnokának az országos rendőrfőkapitány dísztőrt adományozott. Gustav Bast a város rendőrségének akkori rendőrparancsnoka volt, ő volt a magyar kapcsolatok fő mozgatója, többször szervezett a magyar kollégáknak bemutatókat, igaz, hogy 1996 óta nyugdíjas, sőt jövőre már 80 esztendős lesz, de még ma is nagyon aktív.  
Ugyancsak az országos rendőrfőkapitány előléptette nyugalmazott rendőr alezredessé Nagy István ny. r. őrnagyot, a Vas megyei életvédelmi alosztály kiemelt fővizsgálóját.
Kiemelkedő szakmai,  munkája elismeréseként Polgár Gyöngyi r. alezredes, Kovácsné Góth Beatrix r. őrnagy, Kupi Ferenc r. százados, Rába Renáta r. százados, Kárász Klementina Renáta r. hadnagyot, Benczik Róbert Lajos r. főtörzszászlós, Bolfán Róbert r. törzszászlós, Dejcsics Róbert r. törzszászlós, Forján Sebastián, r törzszászlós, Illés Balázs r,. törzszászlós,  Kovács Zoltán r. törzszászlós, Krizsay Krisztián r. törzszászlós, Varga Zsolt r. törzszászlós, Kiss József r. zászlós, Király Gábor r. főtörzsőrmester, Király Krisztián András r. főtörzsőrmester, Palik Tamás r. törzsőrmester, Schneider Krisztina r. főtörzsőrmester, Bókáné Dávid Mónika közalkalmazottat, Imréné Pongrácz Éva közalkalmazottat, Némethné Pápai Ildikó közalkalmazottat, Nagy Sándor közalkalmazottat, Obrecsán Andrea közalkalmazottat, és Vanics Zsoltné közalkalmazottat.
A kőszegi, a celldömölki és a vasvári rendőrkapitány soron kívül előléptette zászlóssá Bodorkós Balázs, Hegedűs Tímea, és Samu László rendőr főtörzsőrmestereket. 
Fizetési fokozatban soron kívül előresorolták Németh Zsolt r. törzsőrmester, rendőr járőrt. A VMRFK elismerésben részesítette Török György r. alezredest, az ünnepség narrátorát is.
Ezt követően a vasi rendőrkapitány, dr. Tiborcz János elmondta: örülök, hogy sok munkatárs kaphatott elismerést a rendőrség napja alkalmából, sőt többen Budapesten vehették át jutalmaikat. Még három elismerés átadásra vár, előtte azonban elmondom, hogy miután remélhetőleg végleg hazatértem Szombathelyre, megalapítottam Vas megye rendőrségéért díjat, ma pedig már az elismerésnek súlya van, ezért aztán a választás sem volt könnyű. Általában egy természetes és egy jogi személy kapja, idén azonban két természetes személy kapja ezt meg.   
A rövid méltatás után a VMRFK Vas megye rendőrségéért kitüntető címet adományozta dr. Szabó Csaba nyugalmazott megyei főügyésznek, akit rendőrségi körökben is nagy tisztelet övez. Mellette dr. Németh István, a büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója is megkapta az elismerést. Neki is kiváló a kapcsolata a rendőrséggel, ma is napi egyeztetésekkel segíteti a kőszegi és büki rendőrség munkáját.
A Vasi Volán Közlekedési Zrt. is megkapta a díjat. A méltatásban elhangzott, hogy a vállalat és a rendőrség munkatársai rendszeresen egyeztetnek a közös munkáról, a cég dolgozói rendszeresen szolgálnak hasznos információkkal a közlekedésrendészet és a bűnügy területén egyaránt. Papp László vezérigazgató által irányított szervezet példamutatóan vesz részt a közösségi közlekedésben, ezzel is hozzájárulva az állampolgárok szubjektív biztonságérzetéhez.
Az ünnepi állománygyűlést követően díszüveg-kiállítást is megtekinthetett minden résztvevő,  majd V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt. 

A boldogsághoz nemcsak az anyagi javak, de a kényelem, a nyugalom, és a biztonságérzet is szükségeltetik. Szent György napja alkalmából, most kicsit nekünk kell érdeklődve odafigyelnünk a rend őreire - emelte ki az államtitkár. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére