Rendkívüli támogatás a Szombathelyi Haladásnak

szróbert • 2014. augusztus 22., péntek •
Húszmillió forinttal segíti a város, mint többségi tulajdonos a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát – jelentette be Puskás Tivadar polgármester azon az augusztus 22-i sajtótájékoztatón, melyen a frisss.hu szerkesztőjének kérdése után az is világossá vált, hogy a Lazio egykori legendás csatára, Tommaso Rocchi nem fér bele Artner Tamás vezetőedző szakmai elképzeléseibe. Aztán dél körül fordult a kocka, mivel "a szakvezető végül úgy döntött, megnézi, hogy mire képes a Lazio volt csapatkapitánya". Az olasz csatár a jövő hét elején írja alá december 31-ig szóló kontraktusát.
Rendkívüli támogatás a Szombathelyi Haladásnak

A Haladás Szurkolói Kör és a kisebbségi tulajdonosok részvételével lezajlott megbeszélést összegezve, Puskás Tivadar polgármester kijelentette, hogy a rendelkezésre álló források ellenére is csodálatos eredményeket ért el az elmúlt években a csapat. 
A további sikeres szereplés és a megnyugtató működés érdekében a város, mint a többségi tulajdonos húszmillió forinttal segíti a csapatot. Teljes mértékben bízunk továbbra is a vezetőedzőben. Illés Béla szemléletét kell követni, nyerni kell, ezért fontos, hogy a csapat csodákra legyen képes. Hisszük, hogy mindez benne van a fiúkban, így a csapat továbbra is meghatározó együttese lehet az NB I-es bajnokságnak. 
Tóth Miklós, a Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy minden támogatás nagyszerű, ami a csapathoz érkezik. Az NB I-ben nagyon alacsonynak számító, mintegy 480 millió forintos költségvetés miatt az elmúlt esztendők helyezései mind-mind bravúrnak tekinthetők. Jól és jókor jön a tőkeinjekció, vannak kiszemeltjeink, és kell is az erősítés. 
Artner Tamás vezetőedző miután megköszönte az önkormányzat képviselőinek, hogy szívükön viselik a csapatot, hozzátette: Úgy érezzük, hogy az elmúlt évek sikerei után ez a város továbbra is megérdemelne egy olyan csapatot, mely sikereket hoz, melyért továbbra is érdemes kijárni a stadionba. Vannak posztjaink, amelyekre ráférne az erősítés. Ezt a hátralévő időszakot arra használjuk fel, hogy megerősítsük a keretet.
Artner Tamás kilenc éve edz felnőtt csapatokat, három éve az NB I-ben tréner. Irányítása alatt soha nem volt a 8. helynél rosszabb egy csapata sem.
A frisss.hu kérdésre Artner Tamás elárulta, hogy szakmailag nem tartja indokoltnak a kedd óta a haladással tréningező, egykori Lazio legenda, Tommaso Rocchi leigazolását. Aztán délben a szakvezető úgy döntött, hogy mégis megnézi, mire képes a 36 esztendős olasz gólvágó.  

A Haladás honlapja ezután azt közölte, hogy a klubnak "egy forintjába sem kerül" az olasz futballista szerződtetése, mivel a 36 éves játékos bérét egy magyar támogató fizeti, aki ennek fejében mezszponzora lesz a Haladásnak. Rocchi a jövő héten, sajtótájékoztatón írja alá a megállapodást.

 

közösség

további frisss

lap tetejére