Remek rövidfilmmel kampányol az OMSZ Alapítvány

vkriszti-bb-kf • 2015. február 05., csütörtök •
Az Országos Mentőszolgálat Alapítványa legújabb kezdeményezésében egy kisfilmmel hívja fel a fiatalok figyelmét az újraélesztés fontosságára. Emellett mindenkit szeretnének megszólítani, hogy népszerűbbé váljon az újraélesztés technikájának elsajátítása.
Remek rövidfilmmel kampányol az OMSZ Alapítvány

Magyarország lakosságának 90 százaléka felkészületlen az újraélesztésben. Idegenkedve állnak a segítségnyújtáshoz, ezért próbálja az OMSZ Alapítvány most egy populáris videóval, közvetlen hangnemben megszólítani az embereket, és felhívni figyelmüket az újraélesztés fontosságára.  A videóban szereplő magyar színész, Csuja Imre a "Stayin Alive" című sláger ritmusára mutatja be az életmentő mozdulatokat a Valami Amerika 2. díszletei közt.

Nagy-Britanniában néhány évvel ezelőtt született meg az első ilyen videó, amelyben a focistából lett színész, Vinnie Jones főszereplésével készült el.

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere 2012-ben indította el a " Szombathely, a segítés városa" programot, melynek célja, hogy Szombathely lakosságának 30 százaléka megtanuljon újraéleszteni. 2013-ban már több mint 11 ezer ember tanuta meg az újraélesztés technikáját a "Szombathely a segítés városa" programban, ez a szám pedig azóta is nő.

 

közösség

további frisss

lap tetejére