Rejtélyek, amiket nem tudnak megoldani

frisss.hu Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu • 2016. március 06., vasárnap •
Vannak olyan történések, amiket a hatóságok sem tudnak megoldani, egyszerűen nincs magyarázat.
Rejtélyek, amiket nem tudnak megoldani

Az eltűnt Valentich fiú: a magát repülő csészealj szakértőnek nevező Frederick Valentich 1918-ban tűnt el egy próbarepülés során. A 20 éves fiú repülés közben jelezte a toronynak, hogy észlelt egy másik gépet háromszáz méterrel maga felett. Aztán csak annyit mondott, hogy "ez nem is repülőgép”, majd eltűnt.

A chicagói Tylenol gyilkosságok: 1982. szeptember 29-én hét embert mérgeztek meg ciánnal átitatott kapszulákkal. Az egész ország pánikba esett, az incidens miatt vezették be a biztonsági zárókupakot. A nyomozók sem a gyilkost, sem az indítékot nem találták meg.

A könnyek útja: a kanadai Brit Columbia 16-os útja elnyerte a hírhedt "Könnyek útja" elnevezést, mert rengeteg nőt gyilkoltak meg ott, vagy tűntek el az útról. 1969 és 2006 között 18 nő veszett el, a legfiatalabb áldozat 12 éves volt. Három gyilkosságot állítólag egy amerikai sorozatgyilkos, Bobby Jack Fowler követett el. A többi esetre nem derült fény.

Kacagó járvány Tanzániában: 1962-ben egy 195 tanulót számoló iskolában három kislány nevetni kezdett, és csatlakoztak hozzájuk a többiek is, akik közül sokan hetekig nem tudták abbahagyni a kacagást. Emiatt bezárták az iskolát. A gyerekek hazamentek, megfertőzték az otthoniakat is. Hamarosan 14 iskola és több ezer "beteg" kuncogott.

Öngyilkos kutyák hídja: az ötvenes évek óta évente legalább egy kutya veti le magát a skóciai Overtoun-hídról. Mindössze annyi ismert, hogy egyszer egy férfi innen dobta le a kisbabáját, de azóta nem történt haláleset, vagyis nem emberi.  Az ebek innen kelnek át a Szivárványhídra.

Hulla a fatörzsben: 1943-ban négy, egy angol erdőben orvvadászó kisfiú egy csontvázat talált egy szilfa üreges törzsében. A halott mellett egy cipőt és egy arany karikagyűrű hevert. A szakemberek később a fa mellett egy kezet is kiástak. A holttest feltehetően egy nőé lehetett, aki 1941-ben hunyt el, halálát fulladás okozta. Sohasem derült ki, hogy ki volt az áldozat és a tettes. Talán a férj?

A megfejthetetlen kód: 1999 júniusának végén megtalálták Ricky McCormick holttestét egy mezőn. A férfi zsebében két titkosírással teleírt lapot találtak. McCormick a középiskolát sem végezte el, a nevét alig tudta leírni. Amerika legjobb kriptográfusai dolgoztak az eseten, de nem sikerült megfejteniük a kódok jelentését. 

A kis lord esete: 1921. március - egy hatéves kisfiú holttestét halászták ki egy tóból Wisconsinban. A halálát a fejét ért ütés okozta. A drága ruházata miatt "kis lordnak" nevezték el. Egy helyi munkás azt vallotta, hogy öt héttel a holttest megtalálása előtt egy fiatal pár megkérdezte tőle, látott-e egy kisfiút, de nemmel válaszolt, a férfi és a nő pedig kétségbeesetten autóztak tovább. Majdnem száz év telt el, de azóta sem született megoldás az ügyben.

közösség

további frisss

lap tetejére