Régiós pofonpartira készül a Skorpió Box Club

PCS - fotó: Hornyák Emőke, boxing.hu • 2017. augusztus 03., csütörtök •
A szombathelyi ökölvívók kemény felkészülés után vesznek részt a kőszegi Ostrom Kupán.
Régiós pofonpartira készül a Skorpió Box Club

Már csütörtökön kezdetét veszi az Ostrom Kupa nemzetközi ökölvívó verseny és régiós pofonparti. A megmérettetést már kilencedik alkalommal rendezik meg Kőszegen, ahol a sportcsemegén kívül igazi kulturális kavalkádra is számíthatnak. Az ostromhétvégén azonban nem csak a törökök és a magyar várvédők csapnak össze, hanem több ország tehetséges öklözői. Ott lesznek a szombathelyi Skorpió Boksz Club tanítványai is, akik a nyári hőség ellenére is keményen készültek.

Varga Roland az egyesület vezetője elégedett volt versenyzőinek felkészülésével és titkon eredményes szereplésben reménykedik.

Hat tanítványunkkal veszünk részt a kőszegi Ostrom Kupán, azonban ez a szám korántsem tekinthető véglegesnek - árulta el a Frisss.hu érdeklődésére a szakvezető. Sajnos betegség miatt a létszámunk változhat. Ennek ellenére bízunk az eredményes szereplésben. Több súlycsoportban is érdekeltek vagyunk, ráadásul a verseny egyik legfiatalabb öklözőjét is mi adjuk a 10 esztendős Kiss János személyében.

Kikért szoríthatunk az Ostrom Kupán?

Hat súlycsoportban leszünk érdekeltek. Oláh-Vadász Antónia 46 kilogrammosok között lép kötelek közé. A fiúk mezőnyében ott lesz Kovács Gábor (57 kg), Oláh-Vadász Zoltán (40 kg), Pörge Bálint (54 kg), Kiss János (35 kg) és Muhovits Milán (48 kg) is. Bár Milán az Európa-bajnokságon ragyogóan teljesített, várhatóan nem lesz száz százalékos állapotban. Sajnos az időjárás megviselte a szervezetét. Ettől függetlenül mindenki előtt le a kalappal, hiszen keményen dolgoztak a felkészülés során.

Néhány napja ért véget a balatonfüredi edzőtábor. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok az együtt töltött idő során?

Nagyon jól összehozta a csapatot ez a pár nap, amelynek során napi háromszor edzettünk. Ez újdonság volt a fiatalok számára, de rettenetesen büszke vagyok rájuk, mert amit kértem tőlük, azt maradéktalanul megcsinálták. Fontosnak tartom, hogy ne csak fizikailag, hanem technikailag és mentálisan is felkészítsük a gyerekeket. Minőségi munkát végzünk és nem csak Ők, hanem mi, felnőttek is tanultunk ez idő alatt.

Milyen eredményeket vársz az Ostrom Kupán, hiszen nemzetközi versenyről van szó, ahol több ország tehetséges ökölvívói is részt vesznek a megmérettetésen?

Mivel pár napja ért véget az edzőtáborunk, eléggé kemény időszak volt a gyerekek mögött. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az eredmény másodlagos. Tisztes helytállást várok, és egyben ráhangolódunk a hamarosan kezdődő Magyar Bajnokságra. Ez a verseny tökéletes lesz arra, hogy lemérjük, hogy hol tartunk jelenleg és hova kell még fejlődnünk a riválisainkhoz képest. A legfontosabb, hogy jól érezzék magunkat a ringben és kihozzák magukból a maximumot, akkor nem lesz gond. Aki pedig a minőségi ökölvívás iránt érdeklődik az jöjjön a Skorpió Box Clubba, ahol komoly versenymúlttal rendelkező, szakképzett edző várja őket szeretettel - zárta gondolatait Varga Roland.

 

közösség

további frisss

lap tetejére