Régi útvonalára helyezik vissza a szombathelyi villamost

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 22., hétfő •
A Berzsenyi tér és a Smidt Múzeum átalakítása mellett ez az újdonság is várja majd a nosztalgiázó szombathelyieket.
Régi útvonalára helyezik vissza a szombathelyi villamost

A Szent Márton terv első része a Berzsenyi tér és a Smidt Múzeum felújítása, utóbbi homlokzata néhány éve már megszépült, most látogatóközpontot kap a épület. Természetesen az egyházmegyei beruházások már elkészültek, a mostani építkezések még az év vége előbb befejezőnek. 

A Berzsenyi tér és a Széchenyi utca alakul, jelenleg már kiásták a tér szökőkútjának a helyét, technológiájának kialakítása van folyamatban, és elkezdődtek az aszfaltozások, a közműveket is cserélték. A burkolat a Fő téri dizánjhoz hasonló lesz, amit hamarosan elkezdenek letenni.

Hamarosan víz csobog majd a szökőkútban 

Puskás Tivadar a hétfői helyszíni sajtótájékoztatón hozzátette, hogy több egyeztetés is történt, mi legyen a Smidt Múzeum kertjében álló villamossal, most úgy néz ki méltóbb helyre kerül. A villamos régi útvonala áthaladt a téren, egy megállója éppen a múzeum előtti részen helyezkedett el, így ide állítanák ki a villamost. Alá autentikusan sín kerülne, a sínek közé szintén a régi kockaköves burkolat. Sőt, egy megálló tábla is kerül majd ide a régi idők hangulatát idézve. A tér munkálatainak befejeztével lehet majd megtekinteni és nosztalgiázni. 

Lakézi Gábor, a Városüzemeltetési Osztály vezetője elmondta, tervszerűen, az építkezések az ütemezésnek megfelelően alakulnak a felújítási munkák a környéken. A Széchenyi utcában már aszfaltoznak, a Szily utcában a szennyvíz csatornák rekonstrukciójánál tart a folyamat. Hamarosan kezdődik a tér burkolása is, ezzel párhuzamosan alakítják ki a szökőkutakat. A Smidt Múzeumnál a régészeti ásatások utáni visszatöltések is megtörténtek.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére