Régi idők focija, avagy fociünnep lesz Nemeskoltán

Szita Róbert • 2017. szeptember 22., péntek •
Szombaton a Ferencváros legendái érkeznek kis a vasi településre, ahol a Felvidéki hetényiek és a helyi öregfiúk ellen is pályára lépnek. A nemzetközi tornán a három csapat körmeccsén kívül egy Ferencváros Legends - Nemeskolta Masters 2x12 perces kispályás focibemutatót is láthatnak azok, akik a régi idők játékosaira kíváncsiak.

Nemeskoltán volt egy CSAPAT, amelynek tagjai a megye II. bajnoki cím megszerzése óta évente legalább kétszer találkoznak és nosztalgiáznak. Anno hepehupás pályán, fűzős labdával, szöggel felvert bősrstopliban játszottak és 1990-ben óriási sikert arattak, amikor a Vas megyei II. osztályt megnyerve hazánk legkisebb lélekszámú településeként a magyar foci negyedik osztályába kerültek.

Immár 7. éve, hogy a nemeskoltai öregfiúk rendszeresen visszaemlékeznek erre a korszakos sikerre egy nagypályás torna, idén a Vasi-Agro-Center Kupa keretében. 
A nemzetközi öregfiúk nagypályás torna nyitómeccse a Nemeskolta-Ferencváros rangadó lesz, amelyen – mint azt az ötletgazda Palotai Zoltántól megtudtuk – a vendégek Bánki Dodi vezetésével rúgják majd a bőrt.  

A szombati esemény valódi fociünnep lesz, hiszen a Fradi utazó kerete egykori futballsztárokkal, volt NB I-es bajnokokkal, kupagyőztesekkel, válogatottakkal érkezik hozzánk és valószínűleg nálunk is bebizonyítják, hogy 50, sőt 60 év felett is lehet eredményesen kergetni a játékszert – tette hozzá Palotai Zoltán főszervező.    

A sportnapon kiegészítő programok is lesznek: a teqball, a gépkocsitűz-oltási bemutató, valamint az egykori futballsztárokkal történő beszélgetés és az autogram-osztás is a kilátogatók szórakozását szolgálja.  

Az egyre modernebb nemeskoltai sporttelepen megrendezendő sporteseményt a nemeskoltai önkormányzat mellett a Palatinus Egyesület, a Fyrex Bt., a Pannónia Vadásztársaság, a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóság is támogatja.  
 

közösség

további frisss

lap tetejére