Bal kettő bukkan, tempó és győzelem: Hadikék az idényzárót, Herczigék a bajnokságot nyerték meg

SzR-MTI - Fotó: frisss.hu • 2016. október 31., hétfő •
Herczig Norberték kihagyták a hétvégi futamot, mégis megnyerték az abszolút magyar bajnokságot. Olvasóinknak felidézzük, hogy Vas megyében is ők repesztettek a leggyorsabban.
Bal kettő bukkan, tempó és győzelem: Hadikék az idényzárót, Herczigék a bajnokságot nyerték meg

A Hadik András, Kertész Krisztián páros nyerte a rali országos bajnokság idei nyolcadik, egyben utolsó versenyét, a vasárnap véget ért Ózd-ralit.

A Ford Fiesta R5-tel versenyző duó mögött a Spitzmüller Csaba, Béres László kettős végzett a második, míg a Vincze Ferenc, Kuti Péter páros a harmadik helyen. A Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia R5) kettős, címét megvédve már korábban megnyerte a bajnokságot, így a lehetőséget kihasználva, páholyból figyelték az Ózdon versenyzőket.

Ózd-rali, végeredmény (13 gyorsasági szakasz, 141,6 km):
1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 1:11:21.7
2. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X R4) 41.2 másodperc hátrány
3. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) 1:07.8 perc hátrány

A 2016-os abszolút magyar bajnok, Herczig Norbert az M1 hétfő reggeli sporthíradójában elmondta, hogy belülről egyáltalán nem volt könnyű az idei rali szezon.

Nem voltak nagy különbségek. Szerencsére nekünk nem igen voltak technikai problémáink, míg a legnagyobb ellenfeleinknek akadt. Nagyon biztos háttérrel rendelkezünk. Szerintem beért a párosunk, egész évben magabiztosak voltunk. Úgy érzem mindenképpen emelte a színvonalat ifjabb Tóth János visszatérése, de a közönség, a családok is újra nagy létszámban látogattak ki a pálya szélére - ezekkel a szavakkal összegezte a bajnoki évadot a Ford Fiestával versenyző bajnok,aki mint ismeretes májusban Vas megyében is diadalmaskodott. 

közösség

további frisss

lap tetejére