Rajtok, roncsok, karambolok: véget ért az idei roncsderbi bajnokság

SzR-HE • 2015. szeptember 06., vasárnap •
Óriási kicsúszásokat, karambolokat és persze győzelmeket láthatott az, aki vasárnap kilátogatott a 2015. évi országos roncsderbi-bajnokság idei utolsó, 6. futamára, a Szabadidőközpontba. A Frisss Média képviseletében Farkas Beni műsorvezető az amatőrök között állt a startvonalhoz.
Rajtok, roncsok, karambolok: véget ért az idei roncsderbi bajnokság

A hatvanöt autót számláló mezőnyben ott voltak a két vasi klub, a házigazda Auto-Crash Szombathely SE, valamint az Autó Sport Klub Rum pilótái is. Kiélezett, látványos harcot láthatott a nem éppen ideális időjárás ellenére is szép számban kilátogató, benzinszagot imádó közönség, hiszen a legtöbb kategóriában még nyílt küzdelem zajlott a dobogós helyezésekért. 


Több vasi pilóta is éremért szállt csatába. A vasárnapi program az időmérő edzéssel és az amatőr futammal kezdődött, míg az első országos bajnoki futam csak ezek után, 12 órakor rajtolt el. 


A frisss.hu-nak nyilatkozó főszervező, ifjabb Pintér Endre (Matej) elárulta, hogy vasárnap tizenhárom kategóriában, a 6 éves gyerekektől a hölgyeken keresztül az aggastyán versenyzőkig álltak rajthoz a pilóták. 
Mivel az időjárás is kegyeibe fogadta a szép számú közönséget, így nagyon kiélezett csatákat láthattunk, hiszen csupán egy-két pontkülönbség volt az élen állók között, tehát egy defekt már komolyan befolyásolta és fel is borította a korábbi erősorrendet – tette hozzá Matej. 


A Frisss Média képviseletében az amatőrök között versenyző Farkas Beni honlapunknak elmondta, hogy hiába ült már második alkalommal a roncsba, az elején most is lassúnak érezte magát, de aztán maximálisan odatette magát.

Mentségemre legyen mondva, hogy ezen az átázott terepen olyan volt autózni, mintha tükörjégen vezettem volna. Szerettem volna egy-két autót megelőzni, és ezzel a tavaszi szereplésemen is javítani, ez most sikerült. Az első futamban az 5., a másodikban pedig a 4. helyet szereztem meg, aztán a harmadik futamban sokáig a 2. helyen autóztam, majd sajnos szabálytalanul próbáltam előzni az addig vezető pilótát és ezért a versenybírók kizártak, ám az összetettben így is jó helyen, az ötödik pozícióban zártam - fűzte hozzá a Frisss Média versenyzője, akit elkísértek a Frisss FM munkatársai is, akik a helyszínről szórakoztatták a rádióhallgatókat és a helyszínen szurkolókat. 


Az ünnepélyes eredményhirdetést 18 óra után tartják.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére