Ragyogj tavasszal is! – Tuti bőrápolási tippeket kaptunk Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikustól

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 24., péntek •
Ezzel a pár egyszerű trükkel azonnal formába hozhatod magad.
Ragyogj tavasszal is! – Tuti bőrápolási tippeket kaptunk Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikustól

Végre elbúcsúzhatunk a szürke, borús téltől és átadhatjuk magunkat a napfényes tavasznak. A természet megújulásával, az időjárás változásával a bőrünk szinte szomjazza a törődést. De mit kell tennünk azért, hogy ebben az évszakban is friss és élettel teli legyen? Erről kérdeztük Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikust, sminkest.  

Hogyan készítsük fel bőrünket tavaszra?

A téli időjárás viszontagságai, a hideg, a szél, a csapadék különböző mértékben vette igénybe bőrünket. A hosszú és hideg hónapok után arcunk sápadtabb, fakóbb, dehidratáltabb, ellenállóképessége csökkent. Ahhoz, hogy visszanyerje üdeségét, fontos a bőrünk alapos kitisztítása, anyagcseréjének fokozása, valamint a megfelelő vitamin- és ásványianyag pótlása. Ezek mind fokozzák frissességét, életerejét. Ez az időszak kiváló szervezetünk méregtelenítésére is például egy tisztítókúra segítségével, ami sokat segíthet a felgyülemlett méreganyagok kiválasztásában, testünk-lelkünk energiával való feltöltésében.

Mire kell jobban odafigyelni ebben az évszakban azért, hogy a bőrünk megőrizze természetes szépségét?

Úgy gondolom, hogy ebben nagy szerepet játszik az, hogy mindig odafigyeljünk a fényvédelemre. A téli hónapok után mindannyian vágyunk a napsütésre, hogy egyre több időt tölthessünk a szabadban. Ilyenkor nagyon jól esik kicsit napoztatni az arcunkat és érezni melegét a bőrünkön. De nem szabad elfelejtenünk a fényvédelem fontosságát, hiába nem érezzük olyan erősnek a napsugárzást. A mértékletesség betartása és a megfelelő fényvédő krémek használata az egyik legfontosabb lépés, hogy megvédjük bőrünket a korai szeplők és pigmentfoltok kialakulása ellen.

Mivel ápoljuk a bőrünket?

Ebben az évszakban nagyon fontos bőrünk külső és belső hidratálása. Fontos a megfelelő folyadékbevitel – legalább napi 2 liter -, valamint a különböző anyagcsere- és vérkeringés fokozó, méregtelenítő kezelések, kúrák alkalmazása. Jótékonyan hat a keringésre egy alapos arc- és testmasszázs, szaunázás, melyektől bőrünk oxigén és- vérellátottsága fokozódik. A száraz, elszarusodott hámréteg eltávolítása is célszerű arcunkról bőrradír, enzim peeling vagy a kozmetikus által végzett bőrcsiszolás segítségével, így bőrünk még több hatóanyagot képes felszívni és üdébb, feszesebb lesz. Érdemes különféle hatóanyagos maszkokat is alkalmazni, amikkel kiválóan bejuttathatók a vitaminok, ásványi anyagok. Arckrémekből, alapozókból, BB/CC krémekből, szájápolókból pedig mindig érdemes fényvédő faktorral ellátott terméket választani.

Milyen házi praktikákat alkalmazhatunk ebben az időszakban?

Amit otthon is meg tudunk tenni magunkért és az egészségünkért, az szerintem a tudatosság és a fokozottabb odafigyelés a szervezetünkre, étkezésünkre, bőrápolásunkra. Tuningoljuk fel magunkat vitaminokkal, fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket akár nyers akár különböző turmixok formájában, igyunk gyógyteákat, iktassunk be pár napos tisztítókúrákat, töltsünk több időt a természetben, mozogjunk, sportoljunk, relaxáljunk, foglalkozzunk magunkkal. Testünk és lelkünk is meghálálja a törődést, odafigyelést. Bár szerintem ezek a dolgok nem csak tavasszal, hanem egész évben fontosak. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére