Radó András újra a Haliban?!

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. január 20., péntek •
Amennyiben a Ferencváros kölcsönadja és az egykori Hali-tehetség is úgy akarja, akkor visszatérhet a régi kedvenc.
Radó András újra a Haliban?!

A Frisss FM vendége volt péntek reggel Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgó-csapatának vezetőedzője. A beszélgetésből idézünk. 

Túl vagyunk a téli felkészülés első edzésein és edzőtáborán. Milyen tapasztalatokkal tértek haza Rovinj után? 
Azt gondolom, hogy az év végi ünnepek után jó állapotban tértek vissza a játékosok. Ez azért is örvendetes, mert ősszel nehéz 19 meccset játszottunk és bizony ránk fért a pihenés. Az első felmérések is azt mutatták, hogy nem eresztettek le a srácok, bizakodással vártuk a horvátországi edzőtábort. Rovinjban még jobbak voltak a lehetőségek, mint tavaly. Sikerült is felkészülnünk, hiszen tavasszal nagyon erős csapattal kell bizonyítanunk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. 


Ma újra elutazik a csapat…
Igen, reggel indulunk ugyancsak Horvátországba, pontosabban az Isztriai-félszigeten található Medulinba. A második edzőtábor feladata, hogy minél jobban összegyúrjuk a megújított csapatot, erre kiváló alkalom lesz a nyolccsapatos medulini Aréna Kupa, ahol horvát, osztrák, szlovén csapatokkal mérhetjük össze erőinket. A döntő január 31-én lenne. A medulini edzőközpont egyébként hasonlít a Telkiben található magyar edzőközponthoz, ideálisak a körülmények, jelenleg 5-10 fok a hőmérséklet. Az ott töltendő 10 nap alatt 4 meccset játszunk, de a kondizás és a futás is a középpontba kerül.

Az elmúlt napokban két meghatározó játékos is távozott Szombathelyről. A csapatért aggódó szurkolók nehezményezték is ezt…
Valóban támadások értek bennünket, engem személyesen is, de azt gondolom, meg kell védenem a klubot. Egyáltalán nem adjuk el fejünk felől a csapatot, de a 26 éves Gaál Bálintért letették a kivásárlási árat, nem volt mit tennünk, sajnáljuk, de el kellett engednünk. Bálintot másfél év alatt szinte a nulláról hoztuk fel meghatározó játékossá, jöttek is a kérők, szerettük volna, ha marad, de el akart menni. Hegedűs Jánosért is küzdöttünk, de ő is visszautasíthatatlan ajánlatot kapott. Éljátékosokat veszítettünk el, ugyanakkor nagyon fontos bevétel érkezett a klubhoz.  

A védelmet és a támadósort erősítették ezek a játékosok. Hogy lehet orvosolni hiányukat? 
Nehéz lesz, de egy régi agy kedvenc visszatérhet, Radó Andrásra nagy szükségünk lenne. Mivel a Fradinál kevesebb lehetőséghez jutott, a játéklehetőség biztosítása érdekében, amennyiben a Fradi 14 meccsre lemond róla, és kölcsön adja, akkor előfordulhat, hogy visszatérhet Szombathelyre. Mindenképpen már megvalósult erősítésnek számít Mészáros Karol, akinek a tehetsége Debrecenben még nem bontakozott ki, de nagyon bízunk benne, hogy a Halinál ez is sikerül. A támadó szekcióba más neves játékost is kiszemeltünk, az is lehet, hogy Mervó Bence érkezik.  

Mit gondol mi vár a Haladásra a tavaszi szezonban? 
A bennmaradás utáni szezonra igaz volt a stabil védekezés, erre kell helyeznünk  a fő hangsúlyt tavasszal is. Bízunk Király Gábor visszatérésében, ő dominálhat a kapuban és általa is stabilabb lesz a védekezésünk. Ha most 3 döntetlennel több lenne a nevünk mellett, nyugodtabbak lennénk, de Gaál Bálint 7 gólját is pótolni kell.
Nagyon fontos célunk, hogy minél gyorsabban megszerezzük azt a pontmennyiséget, ami elengedhetetlenül szükséges a bennmaradáshoz. Utána nyugodtabban játszhatunk és lehetnek merészebb terveink is.

Milyen helyezéssel lenne elégedett?
Azt gondolom, hogy ideális esetben a dobogó mögötti pozíciókban szerepelhetünk, a 4-6. hellyel elégedettek lennénk. Arra fókuszálunk, hogy a győzelmeknek igazán nagy jelentősége lehet az első tavaszi fordulókban, Ha sikeres lesz a felkészülésünk, a keret is kialakul a következő napokban, akkor a csapat sok örömet okoz majd tavasszal. 
Medulinba a Király, Gyurján, Lévay – Schimmer, Polgár, Jagodics, Jancsó, Devecseri, Wils, Hidvégi, Bosnjak, Kiss B., Kiss T., Overgoor, Iszlai, Kovács L., Rácz, Mészáros, Halmosi, Calvente, Williams, Dombi összeállítású keret utazott el.    

A beszélgetést ma reggel 8.35-től hallhatják a Frisss FM 97.7-en.

 

közösség

további frisss

lap tetejére