Puskás Tivadar: mi akarjuk megmondani, kivel éljünk együtt

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. szeptember 29., csütörtök •
Az október 2-i népszavazás nemzeti ügy, a jövőnk és a biztonságunk most a tét – mondta Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a Frisss FM műsorában. Szerinte a migrációról a jövőben csak annak lenne joga véleményt nyilvánítani, aki most leteszi a voksát.
Puskás Tivadar: mi akarjuk megmondani, kivel éljünk együtt

A kvótacsomag életbe lépését csak és kizárólag az Európai Unió tagországai tudják megakadályozni. A magyar nép elsőként mondhatja el erről a véleményét az Európai Unióban.  Vasárnap arról döntünk, hogy a magyar Országgyűlés megkérdezése nélkül megmondhatják-e mások, kivel éljünk együtt, milyen lesz Magyarország jövője.  A népszavazás minden települést érint. A betelepítés végső terhét a városok, a falvak viselik.  Olyan teher ez, amelyet nem szabad a nyakunkba venni.  Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk! Alapjában véve tehát a szabadságunkról döntünk – fogalmazott Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: a referendum nem pártpolitikai kérdés, hanem nemzeti ügy. Magyarország jövőjéről, Európáról, mindannyiunk biztonságáról szól. A tét az, meg tudjuk-e őrizni Európát úgy, ahogy megismertük és szeretjük, és meg tudjuk-e védeni mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot. A tét az, hogy megvédjük-e állampolgárainkat, megvédjük-e Európát.

Puskás Tivadar szerint komoly, egyértelmű állásfoglalást kell adni: a szabadságunkat kívánjuk megtartani, erős Európát akarunk és benne erős Magyarországot.

 – Meg kell hallgatni az emberek szavát, és ennek a népszavazásnak az az egyik nagyon fontos és lényeges eredménye, hogy a kimondott véleményünk messzemenően számít a későbbiekben. Mi akarjuk megmondani, hogy kivel éljünk együtt – fogalmazott a polgármester.

Puskás Tivadar szólt arról is, hogy a jövőnk és a biztonságunk a népszavazás tétje. Látszólag nagy szavak ezek, de mindenki saját magáról, a gyermekéről, unokájáról dönt a népszavazás során. Döntünk arról is, hogy Magyarország és Európa biztonságos hely marad-e. – Mindezt veszélyeztetjük, ha nem megyünk el szavazni – hangsúlyozta.

– Az október 2-ai népszavazás a demokrácia nagy napja. Én is elmondom a véleményemet, nemmel szavazok! Kérek mindenkit, hogy éljen állampolgári jogával, vegyen részt a népszavazáson! Nincs erkölcsi alapja véleményt formálnia a jövőben erről a kérdésről annak, aki most nem megy el szavazni. Október 2-án álljunk ki közösen Szombathelyért, Magyarország jövőjéért! – zárta szavait Puskás Tivadar polgármester. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére