Puskás Tivadar: Más célok, más eszközök a közlekedésben

T.A. Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 24., kedd •
„Ésszel élni és ésszel félni a közlekedésben...”
Puskás Tivadar: Más célok, más eszközök a közlekedésben

A mobilitás napjainkra olyan kihívások elé állít mindannyiunkat, melynek csak élethosszig való tanulással tudunk megfelelni -jelentette ki a programsorozat szombathelyi megnyitóján Puskás Tivadar polgármester. Szombathely első embere hangoztatta, más célokhoz, más eszközökkel járulunk hozzá, az információs forradalom mellett a helyváltoztatásban is gyors fejlődés zajlik. - Irigylem a mai fiatalokat – köztük unokáimat is – akik már életük korai szakaszában találkoznak az említett kihívásokkal, korán fel tudnak készülni a közlekedésre, mint veszélyes üzemre is.

Utóbbi, veszélyes üzemre hívta fel a résztvevők és majdani résztvevők figyelmét László Péter alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője is. Szűkebb régiónkra utalva kijelentette, Vas megye – a stagnáló baleseti statisztikákat tekintve is – biztonságos megyének számít. Az alezredes azonban hozzátette, pont az ilyen rendezvények segítik például az időseket is a biztonságos közlekedés elsajátításában. - Sajnos az idősek körében egyre több a baleset – mondta László alezredes.

Vinczéné Kenedli Csilla, a vöröskereszt megyei igazgatója elmondta, a szervezet az elsősegélynyújtás oktatásában, vizsgáztatásában vállal nagy szerepet.

A szombathelyi rendezvény – melyet Honfi József, a Magyar Autóklub regionális szervezetének alelnöke nyitott meg kedden délelőtt, péntekig várja vendégeit a Tesco áruház parkolójában, naponta nyolctól délután hat óráig. A rendezvény mottóját talán Honfi József fogalmazta meg: ésszel élni és ésszel félni az utakon is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére