Puskás Tivadar: Izmosodik, erősödik a város

vkriszti-HCs • 2015. január 06., kedd •
Sajtóreggeli keretében köszöntötte dr. Puskás Tivadar a 2015-ös esztendőt. A polgármester beszélt a tavalyi év sikereiről és a jövőbeni tervekről is.
Puskás Tivadar: Izmosodik, erősödik a város

A megye minden sajtóorgánuma hivatalos volt Szombathely polgármesterének évindító reggelijére. Puskás Tivadar elsőként megköszönte mindenkinek a 2014-ben végzett munkáját. Kiemelte, hogy köszöni a támogatást és a kritikát is, hiszen mindenből tanulnak, tapasztalatokat gyűjtenek, ezzel elősegítve a munka eredményességét. Egy dolog a legfontosabb, hogy mindenki a szombathelyiekért dolgozik, és a legjobb szándéka szerint cselekszik a városért.

2015 az építés éve lesz - mondta a polgármester. A tavalyi évben elkezdett munkák tovább folytatódnak, de további lépésekre is szükség van. A legfontosabb a gazdasági szféra fejlesztése. Habár a munkanélküliség Vas megyében 3% alá csökkent, még mindig van min javítani. A gazdaság fejlődését segíti majd elő a szeptemberben induló gépészmérnöki képzés is.

A tegnap kapott információk szerint már 85 fő regisztrált a duális képzésre - tette hozzá Molnár Miklós alpolgármester. Várhatóan ez a szám februárig még növekedni fog. A képzésben résztvevő cégekkel már folynak a konzultációk a felvételi elbeszélgetések lebonyolításáról is. Ugyanis a duális képzés felvételi menete szerint a cégek minden jelentkezővel elbeszélgetést folytatnak, és akit arra érdemesnek tartanak, azt "alkalmazzák", így vehet részt a képzésben. A jelenlegi állás szerint 80 főt vehetnek fel a gépészképzésre, de ha szükséges, indítványozni fogják a létszámbővítést - mondta Molnár Miklós.

A Szent Márton terv megvalósítása is idén kezdődik, hiszen 2016-ban ünnepeljük a szombathelyi szent születésének 1700. évfordulóját. A tervben szerepel a Székesegyház, a Püspöki Palota, a Szent Márton templom, valamint két tér felújítása is. 

Tavaly meghívtuk Ferenc pápát, hogy vegyen részt 2016-ban a Szent Márton ünnepségeken, de a pápa programjait mindig egy évre előre osztják be, így várhatóan hamarosan választ kapunk, hogy megtisztel-e minket jelenlétével - mondta Puskás Tivadar.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére