Pro Savaria: Molnár Miklós lesz a polgármester-jelölt

szróbert • 2014. június 17., kedd •
Felkészültsége, elkötelezettsége, eddig végzett tevékenysége és az életkora mind-mind arra predesztinálja Molnár Miklóst, hogy beváljon polgármesterként is – tudtuk meg dr. Prugberger Emiltől, a Pro Savaria Egyesület elnökétől. Az októberi önkormányzati választásokra készülő civil szervezet hamarosan hivatalosan is bejelenti jelöltjeit. A civil egyesület elnöke szerint nagy esély van arra, hogy elválnak útjaik a Fidesztől. A Vas Népe úgy tudja, hét új jelöltje lesz a Fidesznek.
Pro Savaria: Molnár Miklós lesz a polgármester-jelölt

Ismeretes, hogy az MSZP már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy ki a polgármester-jelöltje, most a Pro Savaria Egyesület is erre készül.

Prugberger Emil önkormányzati képviselő, az egyesület elnöke a frisss.hu-nak elmondta, hogy a jelöltállítás még a következő napokban lebonyolítandó megbeszélések, illetve egyezségek kérdése. 
Attól függ, hogy lesz-e az egyesületünknek polgármester-jelöltje, hogy milyen egyezségeket kötünk, illetve, hogy lesz-e koalíció. Amennyiben a ,,nagytestvér” rövid időn belül megkeres bennünket, és létrejön a koalíció, akkor nem lesz önálló jelöltünk. Ellenkező esetben önálló szervezetként önálló jelöltet állítunk, és természetes módon elindulunk az októberi polgármester-választáson. A következő napokban összehívjuk a Pro Savaria Egyesület döntéshozó fórumát, és az ott született döntés függvényében hozzuk meg személyi döntésünket – tette hozzá. 

Az egyesület elnöke azt is elmondta honlapunk szerkesztőjének, hogy a saját jelölt – minden valószínűség szerint – Molnár Miklós jelenlegi alpolgármester lesz.
Egyesületünk minden együttműködésre hajlandó, ám nagyon jól tudjuk, hogy ,,nem mehet férjhez az a menyasszony, akinek nem kérik meg a kezét”. Egyelőre nem akarok ennél mélyebben a témában állást foglalni, hiszen még a konkrét egyeztetés előtt áll a Pro Savaria Egyesület, s ezután hozunk döntést, és jelöljük meg polgármester-jelöltünket. Azt gondolom, hogy felkészültsége, elkötelezettsége, eddig végzett tevékenysége és persze az életkora is minden tekintetben hitelessé és alkalmassá teszi Molnár Miklós személyét – emelte ki dr. Prugberger Emil.

Úgy értesültünk, hogy a Pro Savaria Egyesület egyébként nagyon rövid időn belül sajtótájékoztató keretében, hivatalosan is bejelenti polgármester-jelöltjét.

A két Pro Savaria színeiben mandátumot szerzett képviselő pótlásán már gondolkodnak a Fidesznél. Ugyanakkor a Vas Népe információi szerint személycserék várhatóak a Fidesz-KDNP jelöltjei között is, így a távozását bejelentő Marton Zsolt mellett Lazáry Viktor, Szakály Gábor és Poór András is új feladatot kap. Ágh Péter az országos politikában folytatja - írja a megyei napilap. Hiteles, sikeres, tisztességes jelöltek állításra készül a Fidesz - mondta el a Hende Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke a Vas Népének, akik úgy tudják: lesz köztük iskolaigazgató, társadalmi szervezet vezetője és orvos is. 

A Pro Savaria Egyesület 2002-ben alakult. Két mandátummal rendelkeznek azóta a város közgyűlésében. Molnár Miklós volt 2006-ban a Fidesz és a Pro Savaria közös polgármester-jelöltje, aki pár száz szavazattal maradt alul akkor Ipkovich György MSZP-s jelölttel szemben. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére