Prieger Fanni és a Bastic Szombathelyen kezdik meg országjáró turnéjukat

frisss.hu- fotó: Bastic/frisss.hu • 2016. október 23., vasárnap •
Ilyen amikor ex-animások összefognak és valami újat alkotnak...
Prieger Fanni és a Bastic Szombathelyen kezdik meg országjáró turnéjukat

Zenei sokszínűség, ez jellemzi leginkább a tavaly alakult Bastic együttest. Ha elsőre nem társul arc a banda neve mellé, akkor segítünk kicsit. A zenekar fele korábban megfordult már a szombathelyi Anima Sound System formációban is, a többiek pedig más-más együttesekben tevékenykedtek, így téve szert ismertségre és tudásra. A The Chemical Brothers irányvonalát követő csapat atyjával Gergácz Gáborral beszélgetettünk.

Tavaly született meg az elhatározás benned, hogy valami újat szeretnél létrehozni. Milyen stílusban gondolkodtál és miért esett pont erre a választás?
Mivel a zenekar tagjai más-más együttesekben tevékenykedtek, ez érződik is a dalainkon. Igazi terv nem volt, csak azt tudtam, hogy valami újat szeretnénk alkotni. Ezért az irányvonalunk sokszínű, ugyanúgy megtalálható felvételeinkben az elektronikus deep house, mint a pop és a tánczene.

Sokat sejtető volt a bevezető, hiszen utaltunk arra, hogy a tagokat bizonyára mindenki ismeri. Megkérlek, mutasd be nekünk a zenekart.
A bandánk öt főből áll. Prieger Fannit szerintem nem kell bemutatni senkinek, hiszen az Anima Sound System énekesnőjeként letette már a névjegyét. A dobokon Horváth Ákos (Strokes Percussion Group), basszusgitáron Nyíri Ambrus (Silence), szintetizátoron Nagybaczoni Áron (ex-Beat Dis, ex-EZ Basic) játszik. S velem, Gergácz Gáborral egészül ki a felállás.

Októberben jelenik meg első önálló lemezetek. Erről mit lehet tudni?
Az albumra 11 szerzeményünk került. Ezeket csaknem 50 felvételből válogattuk ki, így elmondhatjuk, hogy igazán különleges koronggal jelentkezünk. A címe is elég beszédes, hiszen a Let's Take A Trip címet kapta.

Aki nem ismerné korábbi munkásságotokat, nekik hogy csinálnál kedvet a lemezetekhez?
Eleinte instrumentális korongnak indult, aztán a tervezőfázisban már beláttuk, hogy kellenek a verse-refrén részek is. Így egy igazi pop-diszkós, partizenét képviselő albumot készítettünk, mindezt élő hangszereléssel. Egyébként a korongot online megjelenésre is terveztük, úgyhogy Európában, sőt még Ázsiában és az Egyesült Államokban is elérhetővé, megvásárolhatóvá válik hamarosan.

A mai világban szinte elképzelhetetlen egy album megjelenés kötelező klip nélkül. Erről mi a véleményed?
Igen, ez a mai piac egyik eszköze. Hamarosan a Balcony TV-ben vendégeskedünk, ahol előadjuk élőben egyik felvételünket. Néhány nappal később pedig a világhálón is elérhetővé válik az anyag.

Ezek szerint videoklippel nem rukkoltok ki?
Természetesen ez is tervben van. Hogy melyik dalból készítjük, még nem árulom el, de a videó sztorija már kezd összeállni a fejünkben. Igazából a zene lesz a lényeg, de odafigyelünk a látványos megoldásokra is. Karácsonykor pedig egy különleges élő adással kedveskedünk a rajongóknak, mert betekinthetnek egy próbánkra az internet segítségével, és amolyan rögtönzött egy órás live showt kapnak.

A lemezbemutató kapcsán további meglepetéssel szolgáltok a szombathelyieknek...
Ez így van. Szombathelyen lépünk először színpadra és ez azért ennyire különleges, mert a zenekar több tagja is innen indult. A turnénk egyébként először a vidéki nagyvárosokat érinti, majd a fővárosban ér véget 2017-ben. Érdekessége egyébként a koncertnek, hogy a Cloud9+ előzenekaraként járjuk majd az országot, amelynek első állomása éppen a vasi megyeszékhely lesz. Annyit előre megígérhetek, hogy a 2016. november 19-i Savaria Moziban tartandó bulira érkezők nem fognak csalódni!

 

közösség

további frisss

lap tetejére