Pörgős napokon vannak túl a Skorpiós öklözők

Frisss - fotó: Frisss, Skorpió BC • 2017. augusztus 08., kedd •
A Kőszegi Ostrom Kupát követően a várvédők ellen vonultak a szombathelyi versenyzők és edzőjük is.
Pörgős napokon vannak túl a Skorpiós öklözők

A kemény alapozást, majd egy balatoni edzőtábort követően érkeztek a háromnapos rendezvényre a Skorpió Box Club ökölvívói. Az Ostrom Kupára öt versenyzővel érkeztek a szombathelyiek és remek eredményeket értek el Varga Roland tanítványai. A rekkenő hőség ellenére becsülettel küzdöttek a fiatalok és több éremmel tarsolyukba térhettek haza. Az elért eredmények mellett annak is örülhettek a fiatal sportolók, hogy egy igazi legenda is megtisztelte jelenlétével a kupát. Erdei Zsolt a profik között nehézsúlyú világbajnoki címet szerző egykori ökölvívó, jelenleg a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke adta át a díjakat a versenyzőknek, ráadásul készségesen állt rendelkezésre a közös fényképek erejéig.

Rendkívül színvonalas kupán vehettünk részt - mesélte Varga Roland a Skorpió Box Club vezetője. A serdülőkorú versenyzőink nagyon jól szerepeltek a rekkenő hőség ellenére is. Kis János (30 kg) a kőszegi Fitt-Box versenyzőjével Gombai Dominikkal vívott mindkét nap rendkívül színvonalas bemutató mérkőzést. A lányoknál Oláh-Vadász Antónia (46 kg) súlycsoportjában hárman voltak. Makula Vanda (MTK) és Vidos Korina (HVSE). Makula Vandával látványos meccset vívtak, amely döntetlennel ért véget. A súlycsoport másik versenyzője nem állt ki Antóniával szemben.

Oláh-Vadász Zoltán (40 kg) egyhangú pontozással nyert vecsési ellenfele ellen, majd másnap egy kaposvári bokszolót győzött le, gyönyörű, technikás ökölvívásával, amivel a közönség szimpátiáját is elnyerte. Pörge Bálint (54 kg) is könnyedén lépett túl egykori csapattársán, akit egyhangú pontozással vert meg. Kovács Gábor (57kg) szoros mérkőzéseken kapott ki a Központi Sportiskolás ellenfelétől. Sajnos betegség miatt nem léphetett szorítóba Muhovits Milán (48kg) és Stark Réka (69kg), de reményeink szerint mielőbb felépülnek, és ismét bekapcsolódhatnak a közös munkába.

Az eredményes versenyzést követően sem ért véget a szombathelyiek feladata, akik először közös fürdőzéssel ünnepelték az elért sikereket. Ezt követően pedig az Ostrom Napokon is tevékenyen részt vettek. A kőszegi, egri, kaposvári és a kecskeméti ökölvívókkal együtt megrohamozták a várat, így átélhették a gyerekek, milyen érzés újrajátszani a történelmet.

Hatalmas élménnyel lettünk gazdagabbak, hiszen szép eredményeket értünk el, mindezt a pokoli hőség ellenére. A csapategység még szorosabbá vált a közös élményeknek és természetesen a várostromnak köszönhetően. Szeretnénk megköszönni a Fitt-Box Kőszeg szíves vendéglátását is - zárta gondolatait a szakember.

közösség

további frisss

lap tetejére