Felvételi ponthatárok: július 24-én este!

felvi.hu • 2014. július 24., csütörtök •
Előreláthatólag július 24-én, este 20 óra után hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait a Felvin, melyek böngészhetők lesznek okostelefonon, az Én felvim mobilos verziójában is. Ahogy eddig is, a ponthatárokat többek közt a felvételizők számának, az intézmények kapacitásainak, valamint a jelentkezők eredményeinek figyelembevételével határozzák meg.
Felvételi ponthatárok: július 24-én este!

Ponthatárok a Felvin és mobilon


Idén is elsőként a Felvin lesznek elérhetők – 2014. július 24-én, este 20 órától – a felsőoktatási felvételi ponthatárok. Ezzel egy időben publikálják a ponthatárokat az okostelefonon használható applikációk segítségével is. Utóbbi alkalmazások a hivatalos kihirdetést követően frissülnek, tehát akik korábban töltötték le ezeket, frissíteniük kell (az adatok frissítése online módban történik!).

Azok a jelentkezők, akik a jelentkezéskor megadták a mobiltelefonszámukat és hozzájárultak, sms-ben is értesítést kapnak az eredményükről.

 

A besorolási döntés az e-felvételiben

Az ún. besorolási döntést – amely tartalmazza, hogy kit hová vettek fel – az E-felvételi rendszeréből kell letölteniük a felvételizőknek. A dokumentumról, amint az elérhetővé válik, az Oktatási Hivatal e-mailben tájékoztatja a jelentkezőket. A sikerrel felvételizőket az egyetem vagy a főiskola levélben is értesíti. Ezek az értesítések tartalmazzák többek közt a beiratkozással kapcsolatos információkat.

Minden jelentkező egyetlen képzésre kerülhet csak be, a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a július 24-én este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt. Amennyiben egyetlen megjelölt képzéshez sem elegendő a pontszáma, a jelentkezőt ebben az eljárásban nem vehetik fel felsőoktatási intézménybe. A felvételt nem nyert jelentkezők a pótfelvételi során jelentkezhetnek újra.

 

közösség

további frisss

lap tetejére