Pocaksimiből kézvadászat - Mit jelent ez cicanyelven?

Szerző:SpacePanda Fotó: • 2016. szeptember 11., vasárnap •
Mielőtt félreértenétek egymást, nézd meg, mint árulnak el kedvenced mozdulatai.

A kutyusok kommunikációja nagyon kifejező, bár még ebben is vannak olyan jelek, amiket mi gyakran félreértünk. De mi helyzet a cicákkal? Nos, a gazdik esetében a rossz dekódolás hatványozottan igaz. Mielőtt négylábú barátod bosszút állna a bokádon vagy a kezeden, inkább kerülj képbe azzal, hogy bizonyos szituációkban mit szeretne tudatni veled...  

Háton fekszik és a pocakját mutatja: cicanyelven ez annyit tesz, hogy egyrész megbízik benned, másrészt épp relaxál, nyugalomra vágyik. A has simogatása náluk inkább a játék része. Ha ilyen pózt vesz fel, akkor inkább a füle tövét vakargasd meg finoman.

Fotó:funpulp.com

Lelapult fülecskék: ez a félelem, a riadtság és a stressz jele. Ilyenkor még intenzívebb szeretgetés nem igazán válik be. A legjobb, ha biztosítassz neki egy biztonságos helyet, ahova bekucorodhat megnyugodni. Ne parázz, mihelyt kicsit összeszedte magát, be fogja hajtani rajtad az elmaradt simit.

Hosszú lapos pislogások: tévedés, hogy ez az álmoság jele. Ez cicául azt jelenti, hogy jól érzem magamat, szeretek veled lenni, biztonságban vagyok. Ezt kipróbálhatod fordított helyzetben, ha viszonozza a pillantásaidat, akkor igazán szerencsés helyzetben vagy, ha nem, akkor se légy szomorú. Talán csak épp nincs érzelmes hangulatában.

Csavargás, dörgölőzés a lábaidnál: így üvözöl téged, másrészt igyekszik gondoskodni arról, hogy megerősítse a köztetek lévő köteléket. Emellett saját illatát hagyja rajtad, így ismét ismerős leszel neki. 

Arcnyalintás: ez a hihetelenül cuki mozdulat elsősorban a tisztálkodás része, de jelezhet bizonyos szituációkban stresszt is.

Fotó.funpulp.com

Dorombolás: jelentheti azt, hogy jól érzi magát, de azt is, hogy komoly fájdalmai vannak. Ha olyankor hallod dorombolni, amikor semmi oka sem lenne az elégedettségre, akor a biztonság kevéért mindenképp vidd el egy állatorvoshoz kivizsgálásra.

Pofi dörzsölése a bútorokhoz: a közhidelemmel ellentétben kedvenceink ilyenkor nem vakaróznak, hanem saját szagmintájukkal jelzik meg a lakást, vagyis a területüket.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére