Pingvinek, óriások, titánok, acélbikák és jéglovagok

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 15., vasárnap •
A Magyar Jégkorong Szövetség az U8-as csapatoknak vasárnap szervezett tornát Miskolcon, Tatabányán, Szigetszentmiklóson és Szombathelyen. A Műjégpályán az 5-8 év közötti lurkók szenzációsat játszottak.
Pingvinek, óriások, titánok, acélbikák és jéglovagok

A vasi megyeszékhely műjégpályáján hat szupermini csapat, az Ajkai Óriások két csapata, a Zalai Titánok, a Veszprémi Jéglovagok, a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB), és a házigazda Szombathelyi Pingvinek szerepeltek. Képeink is a szombathelyi pingvinek ajkai óriások elleni meccsén készült.  

Göncz Szabolcs főszervező arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a torna célja, hogy megszerettesse a sportágat és a játékot, illetve, hogy megfelelő utánpótlás-bázist biztosítson a felnőtt csapatok számára. 

A Magyar Jégkorong Szövetség 12 éves korig nem számol eredményt, le kell játszani szabályosan a meccseket, nyilván a gyerekek és a szülők számolják az eredményeket, de hivatalosan a jegyzőkönyvbe csak annyit írunk be, hogy lejátszották. Az 5-8 év közötti apróságok nagyon élvezik a meccseket, náluk még nincsenek taktikai, technikai elemek, a lényeg, hogy élvezzék a játékot, harcoljanak a korongért, küzdjenek egymásért és a csapatért egyaránt – tette hozzá Göncz Szabolcs, akitől még azt is megtudtuk, hogy a szombathelyi nyitott pálya eléggé behatárolja a helyi lehetőségeket, de a 2017 végére ígért Fedett Jégcsarnok révén 8-10 hónapra tolódhat ki a jégkorongozás, illetve a korcsolyázás időszaka. 

A Szombathelyi Pingvinek felnőtt csapata jövőre -  a tervek szerint - már az OB IV-es bajnokságban szeretne elindulni.   

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére