Petőfi-telep: Közösségi ház az összefogás csodálatos erejével

szróbert-HCs • 2014. október 05., vasárnap •
Gazdagodott a külváros, gazdagodott a közösség, és az összefogás ereje megteremtette azt, amit tizennégy esztendővel ezelőtt elhatároztunk - hangzott el a Szent Kvirin Szalézi Plébánia és Rendház, valamint a Petőfi-telepért Egyesület által, a Jézus Szíve templom kertjében tartott Közösségi-ház avatóján. A vasárnap délutáni eseményen Ágh Péter, a körzet képviselője létező élménynek nevezte az itt megnyilvánuló szeretetet és szellemiséget.
Petőfi-telep: Közösségi ház az összefogás csodálatos erejével

Németh Miklós, a Petőfi-telepért Egyesület elnöke elevenítette fel az előzményeket, majd megfogalmazta, hogy hosszú vajúdás eredménye a Közösségi Ház megszületése, ezt követően pedig mindenkinek, köztük a helyieknek és az újperintieknek is megköszönte az erőfeszítést.  

Puskás Tivadar polgármester is a közösség erejét méltatta, majd az összetartozás és a munka folytatására is felszólított.

Ágh Péter, a körzet leköszönő képviselője a pályázati források szükségessége mellett a szaléziak szellemiségét és a helyiek szeretetét is lényegesnek nevezte.

Ez a ház, mely mindenki épülésére szolgál majd, hamarosan élettel és lelkekkel lesz tele – fűzte hozzá, majd arra kérte a szombathelyi polgármestert, hogy a Kulcsár István utcára is fordítsanak kellő figyelmet és újítsák fel azt is a következő ciklusban. 

Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a helyiek figyelmét, hogy  jóban, rosszban tartsanak ki egymás mellett.  
A Közösségi-házat egyébként Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Puskás Tivadar polgármester adta át. A közösségi házat Ft. Császár István általános püspöki helynök, a jelenlévőket pedig Ft. Csány Péter szalézi plébános áldotta meg. 
A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy október 25-én közösségi programot rendeznek a sorokmajoriak, ekkor veszik birtokukba a helyiek is a közösségi házat, és ekkor köszönik meg mindenkinek a közösségi munkát is. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére