Petőfi-telep: augusztusra elkészülhet a közösségi ház

szróbert • 2014. május 22., csütörtök •
A város és az egyház eredményes együttműködésének igazi szimbóluma lesz ez a közösségi ház - hangzott el a sokak által csak Sorokmajorként ismert szombathelyi városrészen épülő közösségi ház május 22-i műszaki bejárásán. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és az előzetes tervek szerint már a nyár végén örülhetnek a Petőfi-telep lakói, hiszen augusztusra elkészülhet a közösségi ház.
Petőfi-telep: augusztusra elkészülhet a közösségi ház

Puskás Tivadar a helyszínen elmondta, hogy a korábbi elképzelések arról szóltak, hogy épüljön fel egy olyan közösségi ház, mely e városrész számára nyújt kikapcsolódást, és közösségi teret. 
Az elképzeléseket tett követte, Hende Csaba országgyűlési képviselő, majd a város és persze a helyiek is beszálltak az együttműködésbe. Ennek köszönhetően pedig a nyár végén már örülhetnek is az itt lakók, hiszen augusztusban már akár át is adhatják a Petőfi-telep közösségi házát - tette hozzá a polgármester.  

Csány Péter szalézi atya kiemelte, hogy a sorokmajori templom a püspökség által a szaléziakra van bízva, ezért aztán a helyiek törekvését hamar felkarolta az egyház. 
Nagyon szép szimbiózisnak tartom, hogy a templom és a közösségi ház egymásra támaszkodva, egymás szomszédságában fogja ellátni feladatait. Hende Csaba országgyűési képviselő támogatása, a helyi ügy felkarolása odavezetett, hogy az általa felajánlott összeget a város és a püspökség is kiegészítette. Igazi összefogás eredménye lesz tehát a közösségi ház. Számomra a város és az egyház együttműködésének igazi szimbóluma ez az épület - fűzte hozzá az atya. 

Németh Miklós, a Petőfi-telepért Egyesület elnöke azt húzta alá, hogy a tíz éve alakult egyesület is szorgalmazta a közösségi ház létrejöttét.
Sajnos semmilyen épület nem állt rendelkezésre, csupán a helyi templom melletti terület állt rendelkezésre céljaink megoldására. Az adományokból összejött forrásokból 2009-ben készültek el a tervek, aztán az engedélyezési eljárás is elindult. Persze szerencsénk is volt, hiszen az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által kiírt pályázat is jókor jött. Fel is hívtuk a szalézi rend figyelmét erre, hiszen pályázani csak ők tudtak. Ezt követően Szombathely Megyei Jogú Város Önkományzata és a püspökség is támogatást nyújtott számunkra - tette hozzá a helyi egyesület elnöke. 

A közösségi ház építése a tervek szerint halad és amennyiben nem lesz akadályozó tényező és az anyagi forrásokhoz is időben hozzájutnak, akkor már augusztusban átadják az épületet. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére