Performansz a színházi aulában

SzR - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 06., hétfő •
A Westwerk Egyesület nemrégen alkalmi betűtésztalevest csinált a Csótóból, most pedig alkotóművészeti játszótérré változtatta a Weöres Sándor Színház auláját.
Performansz a színházi aulában

Szobrász, grafikus, fotós, filmes és designer is található a város és a megye életében is teremtő feladatot ellátó Westwerk Művészeti Alkotóműhely Kulturális Egyesület tagjai között.

Vezetőjük, Bakucz András elnök honlapunknak elmondta, hogy az volt a szándék, hogy ne egy homogén egyesület jöjjön létre.

A vasárnapi Process Ivanov során az volt a cél, hogy a közönséggel közös alkotóművészeti játszótérré váljon a színház aulája. 

Kassai Ferenc grafikusművész a performansz előtt arról beszélt, hogy a közönségnek is kezdeményező szerepet szánnak és erről beszélt nekünk az a színházszerető fiatal lány is, aki a performansz előtti elvárásaival kapcsolatban azt mondta, hogy kíváncsiságból jött el. 

A performanszt a Westwerk és a közönség mutatta be, belépőjegy nem volt, Ivanov előbb-utóbb előtűnt. Nem a műalkotás volt a lényeg, hanem a művész, és a befogadó által közösen létrehozott, új kontextust teremtő esemény, az egyszeri és megismételhetetlen akció.  

A résztvevők a performansz után egybehangzóan azt állították, hogy Szombathelynek szüksége van az ilyen és hasonló rendezvényekre.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére