Péntek este hidegfront, éjjel eső, hétvégén szél

frisss.hu • 2016. augusztus 05., péntek •
Ezek a kilátásaink, szóval strandolás elhalasztva.
Péntek este hidegfront, éjjel eső, hétvégén szél

Megszokhattuk már itt, a nyugati határszélen, hogy hét végéink időjárás szempontból meglehetősen változatosak. Így lesz ez most is, miután péntek délután az északi, észak-nyugatira forduló szelet követően megérkezik egy hidegfront térségünkbe. Ezzel együtt természetesen csapadékra, záporokra, zivatarokra is számíthatunk, az első hullám az esti órákban, a második az éjszaka folyamán várható. Ez a hidegfront nem olyan jellegű és intenzitásúnak ígérkezik, mint a pár héttel korábbi szupercella idején, ezért bár elképzelhető lokálisan akár jégeső is, a csapadék területi összmennyiség nem haladja meg a 10-15 millimétert - tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelőjétől. 

A hidegfront átvonulását követően a hét végén felszakadozik a felhőzet, de szeles marad időjárásunk, 24-25 fokos nappali csúcshőmérsékletekkel. Vasárnap aztán a szél is mérséklődik, ugyanakkor az éjszakai 17 fok körüli hőmérsékleteket követően továbbra sem számíthatunk strandidőre.

A következő napokban fokozatosan melegszik időjárásunk, kedden lesz a legmelegebb, akkor a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 30 fokot is, azonban szerdán ismét és ezúttal a hét véginél markánsabb hidegfront érkezik meg térségünkbe. A hét második felében 20 fok körül alakulnak csak a nappali csúcshőmérsékletek.

közösség

további frisss

lap tetejére