Példaképek lettek: diákolimpikonokat jutalmaztak a Városházán

SzR-TA • 2015. november 26., csütörtök •
A kitüntettek már példaképek – ezt Puskás Tivadar polgármester mondta szerda délután a Városházán, majd Koczka Tibor alpolgármesterrel együtt elismeréseket adott át azoknak a sportolóknak, akik az elmúlt tanévben kiemelkedő eredményeket értek el sportágukban és képviselték Szombathelyt az országos diáksport rendezvényeken.
Példaképek lettek: diákolimpikonokat jutalmaztak a Városházán

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a sport számunkra azért az egyik legfontosabb tevékenység, mert megtanít bennünket a többi között arra, hogy sikert csak munkával lehet elérni, hogy megbecsüljük a másikat, hogy a szabályokat tartsuk be, hogy a másikat ellenfélnek tekintsük és, hogy úgy vetélkedjünk, hogy közben a másikra odafigyeljünk és a fair play szellemében járjunk el.

A város vezetésének kötelessége a sportolás feltételeinek megteremtése, mely azért is rendkívüli fontosságú, mert a 14 ezer szombathelyi diák közül jelenleg 10 ezren rendszeres sporttevékenységet végeznek, vagyis kétharmaduk aktívan sportol – tette hozzá nagy büszkeséggel a polgármester.   

Ezt követően díjátadás következett, ahol az elmúlt tanévben a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett országos diákolimpiai versenyeken 1-3. helyezést elérteket, valamint a szakszövetségek által rendezett diákolimpiák országos bajnokait köszöntötték. de az őket felkészítő testnevelő tanároknak, edzőknek is gratuláltak a város vezetői a kiváló eredményekhez.

Az ünnepi műsort a Nagy Lajos Gimnázium diákjai adták. 

A megjutalmazott diákok közül mi a diákolimpiai bajnokok neveit közöljük. Íme: 

Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium - úszás „B” kategória  -  V-VI. kcs leány 4x50m: Goncsarenko Miléna, Borsos Petra, Petroczki Réka, Sibinger Zsuzsanna.

Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium - úszás „B” kat. 50m hát  

Gyűrűs Hanna (+ gyorson 2.)

Bolyai János Gyakorló Általános Iskola - duatlon „B” VI. kcs: Borsfai Dzsenifer

Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola - atlétika - 4x100m váltófutás: Bognár Réka, Farkas Vanessza, Nagy Laura, Szombath Klaudia.

Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola - torna - II. kcs leány „B” kategória: Rosta Hanna, Csabina Kira, Borbás Maja, Németh Virág, Buda Bianka, Horváth Katalin.

Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola - torna - II. kcs leány „A” kategória: Osbáth Flóra, Vinkó Franciska, Joó Luca, Giczi Boglárka, Foki Laura, Horváth Emma.

Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola - torna - I. kcs leány „B” kategória: Maráczi Fruzsina, Proksza Zsófia, Vöcsei Adél, Papp Virág, Rajnai Regina, Varga Boglárka.

Szombathelyi Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola, Szombathelyi Puskás Tivadar  Fém és Villamosipari Szakképző Iskola és a Szombathelyi Savaria Szakképző Iskola közös csapata - atlétika - VI. kcs súlylökés és diszkoszvetés csb. 

Halász Bence + kalapácsvetés, diszkoszvetés egyéni 1. hely, Szabó Gyula, Szentivánszky Péter  (+ kalapácsvetésben egyéniben is 1.), Jurasits Márk, Varga Balázs.

Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskola - atlétika - kalapácsvetés VI. kcs: Németh Eszter

Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakközépiskola - atlétika - 3000m síkfutás  VI. kcs: Molnár Zita (+1500 m 2. hely, mezei 3. hely)

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium - torna - V-VI. kcs leány: Jelencsics Dorina, Tóth Boglárka, Papp Katalin, Nardai Borbála.

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium - atlétika - 4x100m váltófutás V-VI. kcs. leány:
Csóka Eszter, Kiricsi Berill, Varga Eszter, Varga Nikolett.

Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium - atlétika - kalapácsvetés V-VI. kcs: Gyurátz Réka.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére