Pattanj bringára és nézd meg a várost!

vkriszti-HCs • 2014. szeptember 22., hétfő •
Sokan nem tudták mire vélni, mikor a Fő téren felcsendültek a jól ismert "Bicycle" dallamai. Pedig semmi különös nem történt, csak átadták az Agora munkatársai a TourInform irodának a szeptember 22-től kölcsönözhető városnéző bicikliket. A kerékpárok beszerzése a Magyarország-Szlovénia Határon Átnyúló Együttműködési Program: Turizmus és Média projekt keretében valósult meg. Az már csak a véletlen műve, hogy pont az Autómentes Napon adták át a négy új városnéző kerékpárt.
Pattanj bringára és nézd meg a várost!

Dr. Puskás Tivadar szerint nagy előrelépés, hogy a fővárosban átadott kerékpárkölcsönző helyek után már Szombathelyen is elérhető ez a szolgáltatás. A polgármester szerint fontos odafigyelni a környezetünkre, fontos feladatunk, hogy megóvjuk élőhelyünket, a Földet. A kerékpár nem csak a környezetre van jó hatással, hanem egészségünkre is, hiszen átmozgat.

Parais Isván elmondta, hogy ugyanennek a pályázatnak a keretében újulhatott meg a TourInform iroda is. Az Agora igazgatója beszédében népszerűsítette a BAM, azaz Bringázz a munkahelyedre! programot, és kiemelte, hogy az Agora munkatársai is így tesznek. Úgy gondolja, hogy a kerékpárok élvezetesebb formában teszik lehetővé Szombathely megismerését  az idelátogatóknak.

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. vezetője, Vörös-Borsodi Csilla azt mondta, hogy ők a legboldogabbak, hogy végre megérkeztek hozzájuk a kerékpárok, hiszen egy valóságos hiánypótlás került most megvalósításra, mivel az elmúlt években többször is szükség lett volna a kerékpárokra. Hamarosan egy kerékpár-turisztikai kiadvány is segíti majd a turisták tájékozódását a környéken.

A négy darab, égszínkék Schwinn Csepel Landrider kerékpár tehát ezentúl áll a közönség rendelkezésére. A biciklik mind női vázasak, mert úgy gondolták, hogy férfi könnyebben utazik női kerékpáron, mint fordítva. A 28-as felnimérettel rendelkező, 21 sebességes bringákhoz kiegészítők is tartoznak, mint például: világítás, sárvédő, csomagtartó, láncvédő prizmák, sisak, láthatósági mellény, pumpa, pótkerékbelső, kerék leszedőszett, ragasztószett, kerékpárzár. 

Ezt mind viheti magával, aki bemegy a Fő téren a TourInform irodába és kikölcsönzi a kerékpárt. Bringára fel!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére