Páratlan év: nagy versenyek várnak a dobóatlétákra

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2016. november 23., szerda •
Ifjúsági- és felnőtt világbajnokságon is bizonyíthatnak a Dobó SE legjobbjai.
Páratlan év: nagy versenyek várnak a dobóatlétákra

A 2017-es esztendő páratlan év, így hagyományosan nagyon sűrű szezon lesz az atléták számára. 
Márciusban, a Kanári-szigeteken téli dobó Európa Kupával kezdünk, majd nyáron ifjúsági világbajnokságot rendezhet Kenya. Nairobiban 2, de akár 3 Dobó SE-versenyző is a dobókörbe léphet. Aztán junior Európa-bajnokság lesz Olaszországban, ott is 2-3 versenyzőnk szerezhet érmet.

Az U23-as Európa-bajnokságon Halász Bence visszatér abba a lengyel dobókörbe, ahol idén junior világbajnok lett, de most már 7,26 kg-os kalapáccsal kell dobnia.

Rajta kívül Gyurátz Réka is érmes lehet. Ezen kívül csapat Európa-bajnokságunk is lesz Tel-Avívban – tájékoztatta honlapunkat Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője, aki szerint az év fő versenye a londoni világbajnokság lesz. 

Ennek a versenynek igazi pikantériája, hogy az olimpiai bajnok Pars Krisztián visszatér élete versenyének helyszínére, oda, ahol olimpiai bajnok lett. Ha minden jól megy, a brit fővárosban is 3-4 sportolónk indulhat majd – tette hozzá a Tóth Géza-díjas tréner

Az év zárásaként, augusztus végén, Tajvanon Universiádén (főiskolások, egyetemisták világbajnoksága) szerepelhet majd Halász Bence, Gyurátz Réka és Horváth Bálint is.  

közösség

további frisss

lap tetejére