Pál Dénes: Szombathely karrierem egyik legfontosabb állomása!

PCS - fotó: Hornyák Emőke, femina • 2016. december 06., kedd •
A miskolci énekes még most is emlegeti a vasi halászlevet.
Pál Dénes: Szombathely karrierem egyik legfontosabb állomása!

Tavaly sztárvendégként lépett a szombathelyi közönség elé a Hollywood MM Classics előadás során, idén televíziós műsorban szerepel, új dallal jelentkezett és hamarosan szeretne egy vadonatúj lemezt is piacra dobni. Nem lehet tehát azt állítani, hogy unalmasan telnek a borsodi fiatalember hétköznapjai.

Tavaly Szombathelyen Te voltál a sztárfellépő a filmzenés esten. Milyen érzés volt egy idegen területen mozogni?

Óriási megtiszteltetés volt, amikor a telefon megcsörrenést követően megtudtam, hogy felkérnek énekesként egy nagy hagyománnyal rendelkező előadásra. Ritkán adatik meg egy ilyen alkalom a legnagyobbak életében is, így viszonylag rövid idő alatt eldöntöttem és éltem a lehetőséggel. Mindig újabb és újabb területeken kell helyt állnunk az életben, ez is motivált a döntésemben. A cél határaink feszegetése és a komfortzónánk elhagyása. Megtisztelő volt, hogy a fellépő nagy szimfonikus zenekar kíséretében énekeljen. Ráadásul a stílus is új volt számomra, ezért még inkább örültem, hogy rám esett a választás.

Mennyi időt igényelt felkészülni a tavalyi előadásra?

Nehezen tudtuk próbálni, hiszen rengeteg dolgom volt, így sokáig külön-külön gyakoroltunk, csak a premier előtti napokban hangolódtunk össze. Ehhez mindenképpen ragaszkodok, hiszen szeretek lelkiismeretesen felkészülni, hogy a maximumot nyújthassam.

A fellépések között volt lehetőséged kicsit körülnézni a vasi megyeszékhelyen?

Sok időm sajnos nem jutott a nézelődésre, mivel nagyon rövid ideig élvezhettem a város vendégszeretetét sűrű teendőinek köszönhetően. Ellenben a három napot igyekeztem hasznosan tölteni. Dalpremierünk is volt, így a rádióban is betértünk, illetve élveztem kicsit az őszi időszakot egy kis sétával.

Nem szabad elfelejtenem, hogy isteni halászlevet volt szerencsém kóstolni, amit nagyon ajánlottak a figyelmembe. Ezúton üzenem: tényleg finom volt!

Sztárban sztár, Voice és a sort lehetne folytatni. Ennyire bevállalós vagy, hogy több területen kipróbáltad magad?

Ez csak kívülről tűnik ennyire egyértelműnek. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ritkán kísérletezek, viszont akkor célszerű meglépni. Egyébként inkább a biztonsági játékot játszok. Ritkán engedem meg magamnak, hogy beleugorjak valamibe, amit nem ismerek. Szóval tudatosak ezek a választások, még ha elsőre teljesen idegen területnek is tűnhet.

Belefért ebbe a kategóriába a Sztárban sztár meg egy kicsi produkció is?

Természetesen, hiszen hasonló kihívás volt ez számomra, mint amikor egyedül kellett színpadra állni. Ebben az esetben a gyerekek miatt még felhőtlenebbül tudunk nevetni a próbákon és a színfalak mögött.

 

közösség

további frisss

lap tetejére