Öt végzetes hiba, amivel tönkreteszed a strandszezont!

frisss.hu • 2017. június 06., kedd •
Dühöng a június, ragyogó napsütés, hívogató, hűsítő medencék, frissítő italok – kezdődik a strandszezon. Egyben kezdődik a nők rémálma – az átaludt első félév után sokaknak kínos a tükör előtti mustra. Ilyenkor kezdődnek a hirtelen felindulásból elkövetett diéták, indul az ész nélküli sportolási roham, a stresszes visszaszámlálás a nyaralásig, miközben az egész nyarat a hátunk közepére kívánjuk. Következik 5 hiba, amivel biztosan tönkreteszed a strandszezont!
Öt végzetes hiba, amivel tönkreteszed a strandszezont!

1.Akkora és olyan bikinit keresel, mint amit tavaly hordtál

Nincs annál utálatosabb, mint hogy a fehérnemű- , sport- egyéb ruhaboltban hatalmas, élesen megvilágított tükörpanorámában kell bikinit próbálni. Abban a tükörben ugyanis minden látszik, hogy bevág, hogy szorít, hogy nem előnyös, hogy sápadt a bőr. És mintha a tavalyi méret sem lenne megfelelő. Ne hagyd magad! Válassz a méretednél eggyel nagyobb fürdőruhát, és aztán kezdj a saját konfekciódban keresni. Nem leszel kisebb, vékonyabb, feszesebb, ha követed a módszert, de nem akarsz azonnal kifordulni a butikból, és lemondani a strandolásról!

2.Nem eszel fagyit, mert hizlal

Ha nyár van, meleg van. Ha meleg van, kell a hűsítő. Kell a fagyi! Nem azt mondjuk, hogy minden nap egyél belőle három gombóccal, de ha megkívánod, ne utasítsd vissza. Nem ezen múlik a bikini body! Egy őszintén mosolygó nő – kezében fagylalttal – sokkal vonzóbb, mint a másik, akinek az arcára van írva, kényszerből hanyagolja az édességet. Pláne egész nyáron!

3.Ész nélkül edzésbe kezdesz

Május közepén ráébredni, hogy bizony, hónapok óta nem jártál az edzőterem közelében, és a napi, munkahelyre való bringázás sem számít sportnak – eléggé sokkoló. Kézenfekvő megoldás ilyenkor a hirtelen jött, heti hét alkalommal gyakorolható edzés. Megspékelve egy kis futással. Elég drasztikus módszer, ráadásul nincs is értelme. Mert szinte azonnal kipurcan a szervezeted a hirtelen nyomástól. Ezen túl három hónapon keresztül azt számolni, hogy mikor, hány tréninged van, elveszi az időt és az energiát attól, hogy igazán élvezd a nyarat.

4.Naponta mérlegelni

Nem! Nem kell a mérleg! Csak frusztrációt, aggódást és felesleges stresszt okoz. Nem a kilótól fogod jól érezni magad, nem a kilóktól lesz sportos alakod! Ráadásul naptárt vezetni arról, hogy ingadozik a súlyod nap, mint nap – simán az őrületbe kerget. Minden nő tudja, hogy legnagyobb ellenségünk a mérleg – és ha csak nem tudatosan készült egy sportversenyre, egészségügyi okok miatt diétázol, és emiatt kell mérni naponta a súlyodat – felejtsd el a kérdést. Sőt, ha teheted, száműzd a mérőt a fürdőből – tudod, a strandbelépőt nem a mérleg mutatója szerint adják!

5.Mindent takaró és fedő ruhákban járni

Ne akard magad eldugni a világ szeme elől, csak azért, mert nem vagy elégedett a testeddel! Amúgy is hajlamosak vagyunk sokkal borúlátóbban ítélni a helyzetet, mint amilyen valójában, és nyáron nem megoldás az elrejtőzés. Válassz az alakodnak megfelelő ruhát, de hordj bátran szoknyát, rövidnadrágot! A fedetlen lábak és vállak megszokott látvány a forró hónapokban, senki nem fog megütközni azon, hogy te is az évszaknak megfelelően öltözöl!

közösség

további frisss

lap tetejére