Öt nyaralóhely, amely Magyarországhoz közel van és mindenképp látni kell

Frisss/velvet - fotó: portoroz, mountvacation, panoramio, youtube • 2017. július 15., szombat •
A természetbarátok, a tengerpartok és a vidámparkok szerelmesei is megtalálják a számukra leginkább bejövős úti célt.
Öt nyaralóhely, amely Magyarországhoz közel van és mindenképp látni kell

Rengeteg gyönyörű hely van szűk kis hazánkon belül is, amit ajánlatos felkeresni, ha nyaralni szeretnénk, vagy csak néhány napos kirándulásban gondolkozunk. Azonban, ha idegen területet szeretnénk feltérképezni, akkor az alábbi helyeket feltétlenül vegyük fel a listánkra. Figyelem, valóban különleges összeállítás következik!

 

Montenegró - Shkodrai-tó

Méltán érdemelte ki a balkáni csoda jelzőt, hiszen egy elképesztő természeti csodáról van szó. A Shkodrai-tó a négy montenegrói nemzeti park egyike. A vízterület kétharmada tartozik az országhoz, egyharmada pedig Albániához. A Balkán legnagyobb tavát a természetbarátoknak, a tengerpart szerelmeseinek és a túrázóknak ajánljuk, hiszen mindössze hét kilométerre fekszik az Adriai-tenger partjától. A nemzeti park és a tó egyébként arról is híres, hogy 270 bejegyzett madárfaj otthonaként szolgál. Ha pedig hajózni szeretnénk, erre is van lehetőség, s mindezt kedvező áron tehetjük.

Fotó: Panoramio

 

Ausztria - Fertő-tavi Mesepark/FamilyPark Neusiedlersee

A sógoroknál van egy interaktív park, amely nem csak a legkisebbek számára, hanem az örökgyermek felnőtteknek is kikapcsolódást biztosít. A 120 ezer négyzetméter alapterületű vidámpark Burgerland tartományban található és az osztrák mesevilághoz igazított Disneylandként híresült el. Több mint ötven éve nyújt kikapcsolódást és annyira számítanak ránk, hogy a park honlapja magyar nyelven is olvasható. A Kalandvár, a Meseerdő és a Kalandsziget minden korosztály számára igényes és tartalmas kikapcsolódást ígér.

 

 

Horvátország - Pltvicei tavak/Nemzeti Park

Magyar határtól alig 300 kilométerre található Horvátország egyik közkedvelt turisztikai célpontja. A tórendszer tizenhat nagyobb és két kisebb lépcsőzetesen elhelyezkedő tavával, valamint több mint 90 vízesésével igazi kuriózum a túrázók számára. A vízterület hegyekkel és völgyekkel tarkított területen helyezkedik el. Épp ezért nem meglepő, hogy gyalogos és vízitúrákat is szerveznek a kirándulók számára. Az állat-, és növényvilága szintén lenyűgöző, hiszen a parkban 55 különböző orchideát találhatunk. A nemzeti park egyébként 1979 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Fotó: Youtube

 

Csehország - Plzen

Lehet, hogy a cseh főváros nyüzsgőbb és több a látványosság, de a hatalmas tömeg elég nyomasztó tud lenni. Épp ezért inkább keressük fel Plzent, ha ezt az országot vesszük célba. Ha pedig szeretjük a hideg sört, ahogy egy forró nyári napon hűsít minket, akkor vétek elkerülni a várost. Nem véletlenül tartják a sör fővárosának Plzent. A Pilsner gyára mellett a Sörök Múzeumát is felkereshetjük, de itt találjuk Európa legnagyobb főterét is. Érdekesség még, hogy közel 20 kilométeres labirintus-rendszert találunk a város alatt. Ugyanakkor Európa második legnagyobb zsinagógája és Csehország második legrégebbi állatkertje is itt található.

 

 

Szlovénia - Piran

Ha pedig tengerpart, akkor ne hagyjuk ki Szlovénia kis ékszerdobozát, Pirant sem. A partszakasz alig 47 kilométer, mégis tele gyönyörűséggel. A várost egyébként Szlovénia Velencéjének is nevezik mediterrán arculata miatt. Ha Piran belvárosát szeretnénk szemügyre venni, akkor keressük fel a település védőszentjéről elnevezett Szent György templomot, valamint a város határában található várat, ahonnan varázslatos látvány tárul elénk. Az óváros egyébként csak gyalogosan közelíthető meg, így még több apró szépségre bukkanhatunk, ha esetleg ráunnánk a fürdőzésre.

Fotó: Portoroz
via

közösség

további frisss

lap tetejére