Krisztina néni öt katonafiút nevelt fel

frisss.hu • 2014. július 02., szerda •
A 100 esztendős Milisits Károlynét, Krisztina nénit köszöntötték Nardán. A jubileumi születésnap alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök emléklapot, míg Hende Csaba honvédelmi miniszter elismerő oklevelet küldött az ünnepeltnek. A július elsejei bensőséges hangulatú nardai eseményen családtagok, rokonok, a helyi önkormányzat vezetői, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője megbízásából Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztályának helyettes vezetője köszöntötte a 100 esztendős Milisits Károlynét.
Krisztina néni öt katonafiút nevelt fel

Krisztina néni 11 gyermeknek adott életet: hat lánynak és öt fiúnak. Utóbbiak közül valamennyien katonaként is szolgálták a hazát, hárman határőrként, ketten pedig honvédként. 
„Öten összesen több mint 120 hónapot töltöttek el a haza fegyveres szolgálatában”- mondta könnyeivel küszködve Milisits Károlyné miközben átvette azt az elismerő oklevelet, melyet Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédelem érdekében végzett áldozatos munkájáért adományozott neki. 
„Nagyon komoly tiszteletet érdemel az a tény, hogy Krisztina néni 11 gyermeket nevelt fel, akik közül öt fiú katonaként is szolgált. A sors furcsa véletlene, hogy éppen azon a napon, július 1-én született, mint az anyák megmentője Semmelweis Ignác”- mondta köszöntőjében Papp Ferenc ezredes. 
A 100 esztendős Krisztina néni idős kora ellenére ideje legjelentősebb részét olvasással tölti. Így a születésnapi ajándékok közül leginkább annak a  „Vitézségért” című könyvnek örült, melyet a HM főosztályvezető-helyettesétől vehetett át. De természetesen nagyon meghatotta az az emléklap is, melyet Orbán Viktor nevében Glavanics Krisztina, Narda polgármestere adott át neki. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére