Öt hazai, nyári sláger, amelyek nélkül elképzelhetetlen lesz egy fesztivál

Frisss - fotó: fmc • 2017. június 10., szombat •
Egyik füleden be, a könyöködön ki - WellHello, Punnany, Margaret Island támadja a nyarat.
Öt hazai, nyári sláger, amelyek nélkül elképzelhetetlen lesz egy fesztivál

Mi játszhatja a főszerepet nyáron, ha nem a zene, a szabadság, a szerelem és az önfeledt bulizás?! A június beköszöntével pedig megjelentek a piacon a fülbemászó parti slágerektől kezdve, a melankolikus, ugyanakkor fülledt romantikus felvételek. Pontosan tudják a hazai zenei élet résztvevői, hogy mikor és milyen dalokra éhezik a közönség. Nézzük hát, idén mire fogunk csápolni a fesztiválokon, majd ősszel a gép előtt gubbasztva, emlékeinkbe belemerülve dúdoljuk az ismert slágereket.

 

MARGARET ISLAND - VELED MINDEN

Tavaly Lábas Viki közreműködésével készült el az EFOTT indulója, idén pedig 19-re húzott lapot a Margaret Island formáció. Igaz a dal még a tavasszal kijött, de ez is talán a tudatos felkészülés jegyében készült. Viki hangját továbbra is imádjuk, a dalszöveget hallva máris szerelembe estünk. Biztosak lehetünk benne, hogy a forró nyári éjszakák során többször is hallani fogjuk. Hajnalban pedig kedvesünkkel összebújva hallgatjuk a Balaton partján a Veled mindent.

 

PUNNANY MASSIF FEAT. PÁSZTOR ANNA, CHARLIE, PETŐ SZABOLCS (PROD. RENDBEN MAN) - AMI VOLT AZ MAJD LESZ!

Sokat kellett rá várni, de itt van. A VOLT fesztivál himnusza több sztárt is felvonultat, többek között Pásztor Annát vagy épp az Eurovíziót is megjárt Charlie-t. A dalt A Punnany Massif oszlopos tagja Rendben Man jegyzi és elmondható, hogy az ország elsőszámú dalszöveg-írójává vált. Első hallásra szokatlannak tűnik az Ami VOLT az majd lesz, aztán azon kapjuk magunkat, hogy újra és újra meg kell hallgatnunk. 

 

MARY POPKIDS - LOVE SOLUTION

Hol van még augusztus? Pedig a Sziget fesztivál hivatalos himnusza is elkészült és mire elérkezik a várva várt nap, mindenki kívülről fújja majd a Mary Popkids slágerét. Addig pedig kedvcsinálónak megnézhetjük a videoklipet is, amely garantáltan felpörget, hiszen az elmúlt évek legjobb pillanatait sűríti három percbe. Előre a szabadság szigetére!

 

RANDOM TRIP HIPHOP ALLSTARS - ZENEHÍD

Nyolc éve működő improvizációs koncertsorozat, amely a fővárosi zenészeket fogja össze. Nem kevesebb, mint ötven művészt takar ez a formáció. A május közepén megjelent lemez címadó dala nem klasszikus parti zene, mégis esélyes, hogy úton a Balcsi felé szétszedje a basszus a dobhártyánkat. A Zenehídon olyan zenészek dolgoztak, mint Meszka és Wolfie a Punnany Massifból, Busa Pista és MC Kemon az Irie Maffiából, Saiid az Akkezdet Phiaiból. Igazi unikum...

 

WELLHELLO - ODAÚT

Ugye senki sem gondolta komolyan, hogy pont a WellHello felejtene el nyári slágert piacra dobni. A Rakpart óta egyetlen fesztiválról sem hiányozhatnak Fluorék. Idén nyáron két felvételt is piacra dobtak, mégis inkább az Odaút az, ami esélyes lehet arra, hogy több hónapig is a slágerlisták élmezőnyében tanyázzon. Fluor és Diaz a megszokott és bevált recepten nem változtattak, de úgy tűnik, még mindig tudják mi kell a népnek.

 

közösség

további frisss

lap tetejére