Öt érdekesség, amit biztos nem tudott a 10 éves Youtube-ról!

vkriszti-velvet.hu • 2015. február 15., vasárnap •
2005. február 14-én indult el a mára már világméretűvé nőtt videómegosztó oldal, a Youtube. Az oldalt három korábbi PayPal alkalmazott, Chad Hurley, Steve Chen és Jawed Karim hozta létre. Átütő sikerét mutatja az is, hogy 2006 novemberében már fel is vásárolta a Google.
Öt érdekesség, amit biztos nem tudott a 10 éves Youtube-ról!

A Youtube történetének 5 legfontosabb videója:

1.) A legnézettebb:

A legnézettebb videó még mindig a PSY videóklipje, a Gangnam Style, ami 2014-ben lépte túl a kétmilliárdos nézettséget, mostanra pedig már azt is túllépte 200 millióval.

 
2.) A második legnézettebb videó:
 
Szinte hihetetlen, de a második helyen Justin Bieber 2010-ben készült videóklipje, a Baby áll, aminél csak az megdöbbentőbb, hogy 2012 novemberéig állt az első helyen.
 
 
3.) A legnézettebb nem zenei videó:
 
Az egyetlen nem zenei videó az oldal 30 legnézettebb videójának listáján az alábbi, 2007-es videó, több mint 810 milliós nézettséggel.
 

4.) Az egy nap alatt legtöbbször megnézett videó:

PSY egy másik videójával, a Gentlemannel is rekordot döntött, egyelőre ugyanis ez az egy nap alatt a legtöbbször megnézett videó – 2013. április 14-én 38 millióan kattintottak rá.

 
5.) A legelső videó, ami felkerült a Youtube-ra:
 
A legeslegelső videót 2005. április 23-án, az egyik alapító, Jawed Karim töltöte fel magáról, ahogy egy állatkertben áll, és az elefántokról magyaráz. Igen, ez itt a LEGELSŐ YouTube-videó:
 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére