Összefogtak, mosolyogtak, játszottak és egy kicsit felgyógyultak

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. október 04., vasárnap •
Vidám délutánt szerveztek annak a mintegy harminc, daganatos gyermek számára, akik sokszor hónapokon keresztül kezeléseken esnek át a szombathelyi kórházban. Az egykori városi strandon lebonyolított rendezvényen spirális infúziócsőre gyűjtöttek.
Összefogtak, mosolyogtak, játszottak és egy kicsit felgyógyultak

Az SZSE pályán megtudtuk, hogy sokszínű gyerekprogram varázsolta szebbé a daganattal élő gyermekek szombatját. Bereczki Marcsi, Kóbor Róbert és Literáti Nagy Ádám most is rengeteget segített, akárcsak a mentők, a tűzoltók, és a rendőrök is. Az önkéntes segítők, az osztályon dolgozók, a nővérek, az orvosok, a szülők mind-mind fantasztikus dolgot tesznek, hiszen legalább egy kicsit élhetőbbé akarják tenni a gyerekek életét és mosolyt csalnak az arcukra. 

Bazsó Dóra és Mák Dóri főszervezőktől a frisss.hu megtudta, hogy ez a civil összefogás úgy indult, hogy a daganatos gyermekeknek bemutatnak egy mentőautót, de aztán kinőtte magát a program, mert volt, akinek tűzoltó-, volt, akinek rendőr ismerőse volt, így aztán rendőr- és tűzoltó autó is felvonult. 

A gyerekek között volt, aki még jelenleg is kezelés alatt áll, de olyan is, akinek 2-3 hete fejezték be a kezelését, ők fenntartó terápiára járnak, de olyanok is eljöttek, akiket régebben kezeltek, de folyamatosan visszajárnak a kórházba. 

A 7 éves Alexnek nagyon tetszett, amikor beülhetett a rendőrautóba. A vérzékenységben szenvedő kisfiú a frisss.hu-nak az is elárulta, hogy még a szirénát is kipróbálhatta. 

A SZSE pályán, a mentési bemutató során roncsautóval szimuláltak egy balesetet, ahová rendőrkollégákkal együtt érkeztek meg a mentők is. A rendőrök a helyszínt biztosították, a tűzoltók feszítő szerszámokkal vágták ki az autóban rekedt sérültet, a mentőkollégák pedig ellátták a sérülteket. Aztán egy roncsautót is felgyújtottak, persze a tűzoltók ezt is eloltották.

Mutatványos és segítő kutyák bemutatóját is megrendezték, de a roncsautókkal is köröztek, később kiderült, ez volt a legnépszerűbb program, hiszen a kicsik beülhettek egy-egy körre a roncsokba.

Boldog gyermekarcokat láttunk, hiszen a kicsiket ápolók és a családtagjaik is együtt tölthettek el egy kellemes délutánt. A spirális infúziócsőre gyűjtő rendezvény helyszínét a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. biztosította. 

Az összefogás továbbra is folytatódik, még mindig lehet adakozni spirális infúziócsőre. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére