Őrült kosáreső után: Kaposvár - Falco 103-98

Szita Róbert tudósítása • 2016. március 02., szerda •
A bajnoki tabellán nyolcadik helyen álló kaposváriakhoz látogattak ma este a sárga-feketék. A szombathelyiek számára a hetedik hely megtartása volt tét, ám egy őrült dobópárbaj végén minimális vereséget szenvedtek Kálmán László ,,fiai".
Őrült kosáreső után: Kaposvár - Falco 103-98

Kaposvári KK - Falco KC Szombathely 103-98 (29-31, 30-21, 24-30, 20-16) 
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
V.: Papp P., Praksch P., Horváth A. (Major Gy.)

 

4. negyed: A negyed elején sokáig nem esett kosár, aztán Burgess triplája jelezte, hogy a falco győzni jött idegenbe, 83-85. Wright már 4 hibánál jár, ezért keült a padra. 7 perccel a vége előtt egál az állás. Aztán Váradi Benedek már a hatodik tropláját szórta, duplát még egyet sem sikerült dobnia. Lehet, hogy nem is akart?! 5 perccel a meccs vége előtt 87-89. Milyen hajrá lesz itt? Amikor 4 perc van hátra, visszaveszi a vezetést a kaposvár, 91-89 az állás. 2 perccel sem dőlt el még semmi 95-94. Amikor már csak 1 perc van hátra, 100-98-at mutat az eredményjelző és Wright kipontozódott. Az utolsó másodpercek rendkívül ideges körülmények között zajlott, ebből pedig a hazaiak jöttek ki nyertesként. Sajnos, mert több volt ebben a meccsben!

3. negyed: Továbbra is fej-fej mellett, a negyed közepén is a tripla-párbaj a divat, 71-68 az állás. Váradi benedek már a harmadik hibáját követi el, de egyelőre marad a pályán. Mivel nem figyel a Falco továbbra sem a védekezésére a palánk alatt, így nem változik a játék képe. nagyon szoros a meccs, a haziaknál Puljko már a hatodik trpláját szórta be. Wright ma nem tündököl, mégis 8 pontos már, amikor 2 perc van hátra a harmadik tízből. Rengeteg a kosár, alig védekeznek, mindenki csak támadni akar. Thomas triplája zárja a negyedet, 83-82. Ezt a játékrészt 24-30-ra nyerte a Falco!

2. negyed: A rutinos bosnyák, Jazvin dupláávalk egyenlített a hazai csapat, majd ugyanő kosarával már a kaposváriak vezetnek, 33-31. Ez nem jól indult, de kapaszkodnak a sárga-feketék. Nem jól védekezik a  Falco a palánk alatt, de a távoliakat szenzációsan dobják az idegenlégiósok, így nagyon szoros a meccs, a negyed közepén 42-43 az állás. Aztán felváltva 1-1 ponttal vezetnek a csapatok. 4 perccel a szünet előtt újra időt kért Kálmán László. A legeredményesebb szombathelyi ebben a pillanatban Thomas, aki 10 pontnál jár. 2 perccel a 2. negyed vége előtt többször is hibázott Relphorde, lehet, hogy cserélni kellene. A negyed utolsó momentumai a hazaiaké volt, rengeteg a pont, alig védekeznek a csapatok. Igazi dobópárbaj zajlik, a félidőben 59-52. Ha így folytatják a játékosok a második félidőben is, akár mindkét csapat elérheti a 100 pontot. 

Kaposvár: Ubilla - Fodor M. - Puljko - Hendlein - Jazvin

Falco: Thomas - Váradi - Burgess - Relphorde - Wright

1. negyed: Triplákkal indult a meccs, de a Falco nem maradt le az első dobásoknál. Elképesztő pontossággal dobják a távoliakat mindkét csapat játékosai. Nagyon sok a pont, aztán a negyed közepén 19-14-es hazai vezetésnél időt kért Kálmán László. Segített a játékmegszakítás, 23-21. Tudjuk, hogy nem lenne jó, ha ellépne a hazai csapat. És igen, Burgess fantasztikus távolról és újabb triplájával már itt az előny, 27-29. A végén is megmaradt a 2 pont fölény: 29-31. 

Most már hamarosan kezdődik a találkozó, ne menjenek messzire. 

17.55 - Jó estét és szombathelyi kosarakban gazdag sportélményt kívánok minden kedves olvasónknak. 

közösség

további frisss

lap tetejére