Orosz és a magyar zeneszerzők hangsúlyára épül az idei szimfonikus év, de lesz Hollywood MM Classics és gigakoncert is a Sportházban

frisss.hu/MTI Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 16., péntek •
Évadnyitó sajtótájékoztatón tudtunk meg még többet a Savaria Szimfonikus Zenekar idei repertoárjáról. Soroljuk.
Orosz és a magyar zeneszerzők hangsúlyára épül az idei szimfonikus év, de lesz Hollywood MM Classics és gigakoncert is a Sportházban

Több mint száz koncertet tervez az új szezonban a szombathelyi Savaria SzimfonikusZenekar, amely pénteken tartja évadnyitó hangversenyét, bár hivatalosan már megnyílott az év a múlt heti promenáddalA koncerten, amely a Szimfónia bérlet első előadása is egyben, Muszorgszkij és Borogyin, valamint Hidas Frigyes és Bartók Béla egy-egy művét adják elő Madaras Gergely vezényletével, Baldauf Veronika oboaművész közreműködésével.

Mint Madaras Gergely vezető karmester a zenekar pénteki évadnyitó sajtótájékoztatóján elmondta, a Szimfónia bérletnek évek óta töretlen a sikere, remélik idén is így lesz. A péntekin kívül további kilenc koncertet tartalmaz a Szimfónia bérlet. Októberben egy testvérpár, Christoph Koncz hegedűművész és Stephan Koncz csellóművész lép fel a zenekarral, novemberben egy osztrák vendégkarmester, Georg Kugi vezényli az együttest. 

Az évad során Baráti Kristóf hegedűművész, Pálfalvi Tamás trombitaművész, Kelemen Barnabás hegedűművész, Alon Goldstein izraeli zongoraművész és Lencsés Lajos kürtművész is fellép a bérletes hangversenyeken, a vendégkarmesterek között lesz Cem Mansur török és Yoav Talmi izraeli karmester, márciusban pedig a MÁV Szimfonikus Zenekart is vendégül látják a Bartók Teremben.

A Kamarazene bérletsorozatban idén is hat koncertet terveznek, szeptember 26-án például Kokas Katalin és Vásáry Tamás hegedű- és zongoraestjét láthatják az érdeklődők, márciusban pedig a Virtuózok televíziós tehetségkutató műsor egyik nagy kedvence, Demeniv Mihály harmonikaestjét is megtekinthetik.

A Szent Márton jubileumi emlékév programjának részeként meghirdetett Szent Márton bérlet műsorában négy előadás szerepel. Szeptember 30-án a zene világnapja alkalmából a Savaria Szimfonikus Zenekar a Művészeti Gimnázium diákjaival együtt lép fel a Bartók teremben Vásáry Tamás vezényletével, márciusban pedig a felújított Művelődési és Sportházban Verdi Requiem című művét adják elő. Ezen kívül egy karácsonyi és egy húsvéti koncertet is hallhatnak a Szent Márton sorozatban a bérletesek.

Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója az évadnyitó sajtótájékoztatón kiemelte, hogy rendkívül gazdag a programjuk a bérleten kívüli előadások tekintetében is. Számos városi ünnepségen - egyebek között a Szent Márton díjátadó gálán - lépnek fel,

de nem maradhat el novemberben a Hollywood MM Classics sem, ahol népszerű filmzenéket játszanak, hozzátette, hogy az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt tisztelegve október 29-én a Sportházban lépnek fel, ahol Beethoven Fidelio című operáját adják elő.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére