Óriási sikert értek el a Westside TSE táncosai az Európa-bajnokságon!

frisss.hu • 2016. május 29., vasárnap •
A H.B.Squad a hetedik, a Hyperbeat a kilencedik helyen végzett. 3.nap.
Óriási sikert értek el a Westside TSE táncosai az Európa-bajnokságon!

Szombaton este a döntőkkel ért véget a Hip Hop Unite Európa-bajnokság Karlovy Varyban, ahol Szombathelyt a Westside TSE két formációja képviselte. Nagy öröm volt az egyesület számára a kontinensviadalra való kijutás lehetősége is, különösen, hogy egy támogatói est jóvoltából sikerült megtalálni azokat a szponzorokat, akik segítségükkel lehetővé tették a 22 szombathelyi táncosnak, hogy megmutathassák tudásukat Európa legjobbjai között.

A megyei önkormányzaton, egy celldömölki egyesületen kívül a Deck Bistro&Bar, az Orange mobil, a Retro Jeans és a Palace Poker Klub is támogatta a táncosokat. ehhez jött hozzá a támogatói esten befolyt összeg.

Pénteken utaztak el a táncosok a csehországi Karlovy Varyba, ahol először az előválogatón vettek részt. Sikeresen túljutva az első fordulón, már a legjobb 16 között következett az elődöntő. Szombaton délutánra aztán kiderült, a Westside-ososkat nem lehet megállítani, ugyanis mindkét csapatuk, a H.B.Squad és a Hyperbeat is bejutott a döntőbe, a legjobb 10 európai csapat közé.

Vincze Csaba koreográfus, az egyesület elnöke előzetesen azt mondta, maximálisan elégedett lenne egy döntőbe jutással, de a lényeg, hogy a maximumot hozzák ki magukból a fiatalok. Úgy tűnik ez sikerült, ugyanis nem csak a legjobb tízbe kerültek be a szombathelyiek, de a H.B.Squad a hetedik, a Hyperbeat megacrew kategóriában egyetlen juniorként a kilencedik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

Hatalmas büszkeség ez, ilyen csapatmunkát és összetartást még soha életünkben nem láttunk! A gyerekek maximálisan felnőttek a feladathoz és lelkesedéssel, meggyőződéssel, hittel táncoltak

– nyilatkozta az eredményhirdetést követően az egyesület elnöke.

Vasárnap kora reggel értek haza a fáradt, de rendkívül boldog táncosok, akik bár most ünnepelhetnek egy kicsit, június 4-én már a világbajnokság kvalifikációján vesznek részt.

 

közösség

további frisss

lap tetejére