1167 településen szavazhatunk ősszel a Fidesz-KDNP jelöltjeire

fidesz.hu • 2014. július 03., csütörtök •
A Fidesz Magyar Polgári Szövetség a KDNP-vel szövetségben döntött az önkormányzati választáson induló polgármesterekről, képviselőkről, megyei közgyűlési listákról, megyei közgyűlési elnökjelöltekről, valamint a főpolgármester-jelöltről és a fővárosi listáról, ezt mondta Kósa Lajos a választmányi ülést követő július 3-i sajtótájékoztatón.
1167 településen szavazhatunk ősszel a Fidesz-KDNP jelöltjeire

A Fidesz ügyvezető alelnökének tájékoztatása szerint a Fidesz 1167 településen indít polgármesterjelöltet, közülük 893-an fideszes jelöltek, és 274-en függetlenek, de a Fidesz támogatásával indulnak. 164 tízezer fő feletti és 1003 10 ezer fő alatti településen állítunk jelöltet – fűzte hozzá, kiemelve, az ország 85 százaléka tud majd Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni ősszel.

Kósa Lajos bejelentette azt is, Tarlós István lesz a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. Úgy fogalmazott, kulcskérdés, hogy a következő négy-öt évben olyan főpolgármestere legyen Budapestnek, aki a kormánnyal jól együtt tud működni az európai fejlesztési pénzek felhasználását és a megoldandó problémák kezelését illetően.
Úgy gondoljuk, hogy a főváros azt a hátrányát, amit a Demszky Gábor fémjelezte politikai éra alatt felhalmozott, azzal tudja leginkább ledolgozni, ha olyan polgármestert javasolunk a budapestieknek, aki nem a főváros kontra kormány politikai harcban találja meg a politikai krédóját és a hitelességét, hanem a főváros működtetésében és fejlesztésében – húzta alá.
A fideszes politikus elmondta azt is, a választmány döntött a fővárosi kompenzációs listáról is. Az első helyen Tarlós István áll, őt Pokorni Zoltán, Bagdy Gábor, Kocsis Máté, Láng Zsolt, majd Nagy Gábor Tamás követi – sorolta.
Mint mondta, két megye – Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala kivételével – döntés született a megyei közgyűlési listákról is, a nyitott kérdésekről augusztus 15-ig dönt majd az országos választmány elnöksége. Baranyában Nagy Csabát javasoljuk megyei elnöknek, Bács-Kiskun megyében Rideg Lászlót, Békésben Zalai Mihályt, Csongrádban Kakas Bélát, Fejér megyében pedig dr. Molnár Krisztiánt – tájékoztatott. 

Győr-Moson-Sopronban Németh Zoltán a Fidesz-KDNP megyei elnök-jelöltje, Hajdú-Biharban Pajna Zoltán, Hevesben Szabó Róbert, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Kovács Sándor, Komárom Esztergomban Popovics György, Nógrádban Skuczi Nándor, Pest megyében pedig Szabó István. Somogyban Jakó Gergelyt, Szabolcs-Szatmár-Beregben Seszták Oszkárt, Tolnában Fehérvári Tamást, Vas megyében Majthényi Lászlót, Veszprémben pedig Polgárdy Imrét javasolják megyei elnöknek.
Kósa Lajos szólt arról is, 30 település kivételével már mindenhol sikerült elfogadni a polgármesterjelölteket, valamint a listát. Ennek kapcsán megjegyezte, megoldhatatlan konfliktus sehol sincs. Rendezetten, fegyelmezetten, az általunk elképzelt ütemtervnek megfelelően készülünk a választásokra – szögezte le.

A fideszes politikus elmondta azt is, augusztus 21-én megkezdik a támogatói aláírások gyűjtését. Rámutatott arra is, hogy jelöltjeik elkötelezettek a gazdaság erősítése és a munkahelyteremtés mellet, és egyúttal kiemelte az önkormányzati választás jelentőségét ebből a szempontból is. Szavai szerint az őszi voksolás kulcsfontosságú, mivel az önkormányzatok szerepe fontos lesz ahhoz, hogy a következő hét éves uniós támogatási pénzek 60 százalékát munkahelyteremtésre, gazdaságerősítésre, a GDP növelésére lehessen majd fordítani.

közösség

további frisss

lap tetejére