Olyan nincs, hogy valaki nem tud főzni!

kd. Fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 24., csütörtök •
Interjú Németh-Hindi Fatimával, a Yama Kitchen háziasszonyával.
Olyan nincs, hogy valaki nem tud főzni!

Téged a közönség nem a konyhából, hanem a színpadról ismer, mi ez a váltás?

Elkezdtem különböző életmóddal kapcsolatos csatornákat követni YouTube-on, melynek nagy része arról szól, hogy fiatal nők próbálják megmutatni, hogy tudják egyensúlyba hozni az életüket. Emellett egészséges táplálkozással, edzéssel, divattal kapcsolatos videós fórumokat is követek. Idővel elkezdtem játszani a gondolattal: mi lenne, ha nekem is lenne egy ilyen csatornám? Amúgy is nagyon szeretek sütni és főzni, így eldöntöttem, hogy az angol nyelvű női témákkal kapcsolatos fórumom mellett egy magyar nyelvű főzős csatornát indítok. Bíztam benne, hogy ezzel sok olyan érdeklődőt tudok megszólítani, akik hasonlóan szenvedélyesen gondolkodnak a sütésről, főzésről, de az egyszerűbb recepteket kedvelik.

Mennyire kell máshogy szerepelni a kamera előtt, hogy most nem énekelsz, hanem főzöl?

Jóval kényelmesebb, kevesebb a stressz, úgy érzem, ebben jobb vagyok. Az éneklést azért hagytam egy kicsit hátra, mert nem tudok saját magamnak annyit teljesíteni, amennyiért úgy érezném, érdemes lenne színpadra állnom. Van nálam több ezer jobb énekesnő is.

A főzésben is ennyire maximalista vagy?

 A főzésben hamarabb jön a pozitív visszacsatolás a nézőktől, nagyon örülök, ha sikeres a recept. Egy jó ötlettel, lelkesedéssel hatalmas örömet lehet okozni és ez nekem megfizethetetlen.

Lehetsz te egy üzenet a fiatal generációnak, hogy fogjanak fakanalat és álljanak neki főzni?

Nagyon megváltozott az emberek hozzáállása az életkészítéshez, inkább munka, mint inspiráció. A környezetemben is azt tapasztalom, hogy bárki megelégszik egy szendviccsel, pedig annyi idő alatt össze lehetne dobni mondjuk egy zöldséges rántottát, ami sokkal finomabb és egészségesebb. Abban szeretnék segíteni, hogy senki ne mondhassa magáról, hogy nem tudok főzni. Olyan nincs, hogy valaki nem tud főzni, maximum kedve nincs hozzá.

Mik a célok a Yama Kitchennel?

Hogy a főzés ne egy megoldandó feladat legyen, hanem valami kreatív, amivel akár ki lehessen fejezni a saját személyiségüket. Most szeretnénk, ha minél több nézőhöz eljuthatnának a videók. Később nagy vágyam egy saját receptkönyv megalkotása. Jövőre angol nyelvű főzővideók is lesznek magyar receptekkel.

Ilyen videócsatorna létezik már egyáltalán?

Vannak olyan YouTube-séfek, akik kiragadnak egy-egy adott nemzetre jellemző receptet, de rakott krumplit szerintem még senki nem csinált angolul.

Kitől tanultál főzni?

Többféle hatás is ért, mert édesanyám anyukája, a nagymamám mindent házilag készített. Az ő napját azt tette ki, hogy mindig friss ételt tegyen az asztalra a nagyapám elé, rengeteg időt töltött a konyhában. Anyukámtól viszont azt tanultam, hogy lehet nagyon finom, egészséges ételt is készíteni 20 perc alatt. Ő elfoglalt üzletasszony, muszáj volt neki gyorsan, jót főzni.

A te kedvenceidet főzöd a Yama Kitchenben?

Igen, de hallgatok a stábtagokra, férjemre, édesanyámra is. A süti receptek vannak most többségben, imádok sütni. Próbálok figyelni arra, hogy legyen leves, főzelék, főétel is a videókban. Hamarosan lesznek karácsonyi receptek.

Ha választani kell, mik a kedvencek?

A banánkenyeret nagyon szeretem, az oreós sajttorta, a gyümölcsös muffinok, a házi müzliszeletek, de a kakaós, áfonyás és a fahéjas csiga is bármikor jöhet – persze csak mértékkel!

Megjelennek a videóidon a hagyományos ételek, ám egy kis csavar mindegyikben van, ez tudatos?

Próbálok én is kitűnni, igyekszem mást készíteni. Ezek a receptek, amikből videók készülnek jól begyakorolt receptek és otthon bárki számára könnyen elkészíthetők.

A receptek megosztása és az ételek elkészítése mellett életmódtanácsokat is adsz a követőknek. Mi az a filozófia, ami köré a Yama Kitchent építed?

Főleg a környzettudatosság és a jógafilozófia az alappillérek. A videókon is látszik, hogy mindent 100 százalékban lebomló, komposztálható tányérokban tálalok. Ezek a műanyagtányérok környezetbarát megfelelői, hiszen cukornádból, kukoricakeményítőből és cellulózból készültek. A saját vállalkozásunkban is ezzel foglalkozunk, szerettük volna ezeket a termékeket ilyen módon is népszerűsíteni. A márka és a jógafilozófia alapja is: hogy mértékkel éljünk, hogy senkit és semmit ne bántsunk, hogy tartózkodjunk a pazarló életmódtól, valamint, hogy törekedjünk a környzettudatosságra.

Miért pont a jóga és hogy illik bele a főzésbe?

A jóga manapság rengeteg embert megszólít, az egyik leguniverzálisabb nyelv. Az egyensúly megteremtésére épül, akár az étkezés. Lehet enni sütit, salátát és húsokat is, de mindent mértékkel, mindenből egy kicsit. Nem vagyok egy fejen vagy kézen állós típus a jógában, de minden reggel megcsinálom a „nap üdvözlő” gyakorlatsoromat és mozgásra bír, így jól indul a reggelem. Gyakorlás az egész.

 

Még több receptet itt találhatsz.

A Yama Kitchen oldalát pedig itt követheted.

közösség

további frisss

lap tetejére