Olimpiára készülnek

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. március 20., vasárnap •
Az olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett Gyurátz Réka és Halász Bence is ott szeretne lenni a nyári ötkarikás játékokon. A Dobó SE fiataljai szombaton a téli versenysorozat harmadik fordulójában is dobókörbe álltak.
Olimpiára készülnek

 

Gyurátz Réka a múlt héten Aradon, a dobók Téli Európa Kupáján 67,34 métert dobott, ezzel pedig ezüstérmes lett, szombaton pedig megnyerte a Dobó SE versenyét. 


Azt mondták az edzőim, hogy legyek boldog, de azért van hiányérzetem. Úgy gondolom, hogy az eddigi technikai hibáimat kijavítottam, bíztató a mozgásom, ezt pedig a mostani, közel 69 méteres eredményem is igazolja. Továbbra is optimista vagyok és azon dolgozom keményen, hogy sikerüljön a 71 méteres olimpiai kvalifikációs szintet elérni - nyilatkozta honlapunknak a 19 éves Gyurátz Réka. 

A 18 esztendős Halász Bence pedig 71,16 méterrel, új egyéni csúccsal lett második ugyanezen az aradi versenyen az U23-asok között. A szombati hazai verseny azonban nem sikerült ennyire jól. 


Felemás érzéseim vannak, hiszen sikerült összeszednem egy kis izomlázat, így aztán ma nem sikerült olyan eredményt elérni, amit szerettem volna. A hatodik sorozatban már jól ment a mozgás, de a célom, az országos csúcs megdöntése ma nem jött össze. Ennek ellenére bizakodó vagyok, mert kellő mennyiségű idővel rendelkezem még ahhoz, hogy elérjem a csúcsot, sőt még az olimpiai szereplés is összejöhet - tette hozzá a frisss.hu-nak válaszoló Halász Bence. 

Réka és Bence legközelebb április 2-án, a téli versenysorozat negyedik állomásán bizonyíthat, majd Dél-Afrikába utaznak edzőtáborozni. 

közösség

további frisss

lap tetejére