OB I. előtt: nagyot küzdött az AVUS, de a pontszerzés még elmaradt

Szita Róbert - aligator.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. szeptember 02., szombat •
Pénteken a Debrecen és a Kaposvár bizonyult jobbnak a hazaiaknál. Ma a Szeged ellen zárja a tornát Matajsz Márk csapata.
OB I. előtt: nagyot küzdött az AVUS, de a pontszerzés még elmaradt

Az OB I-es csapatok részére rendezett felkészülési torna első napján történtekről ITT már olvashattak, a második napon a házigazda Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) délelőtt a debreceniektől viszonylag simán kikapott, aztán este, a kaposváriak ellen volt a meccsnek olyan periódusa is, hogy vezettek Matajsz Márk ,,fiai”.

AVUS–Debrecen 8-14 (1-4, 3-3, 1-2, 3-5)
A Fedett Uszodában mintegy 100 néző előtt rendezett meccsen az AVUS a Horváth A. - Cvetic 1, Polovicz 1, Ekler 2, Takács, Baj, Basara 2. Csere: Garancsy 2, Kutasi, Baranyai, Hajmási, Sági, Kovács B., Jenei összeállításban játszott.  

A szombathelyiek ezen a meccsen már jobban védekeztek, mint előző este, a Pécs elleni összecsapáson.

Ráadásul a kapus Horváth Alex is bemutatott néhány bravúrt és a fiatalok is jól szálltak be a mérkőzésbe, sőt, a 3. negyedben, egy mesteri akció végén Cvetic nagyon szép gólt lőtt, majd Hajmási András bal keze is megvillant, ekkor feljöttek az aligátorok, a hazai közönség is ünnepelt, 6-9-et mutatott a nem egyszer ,,megbolondult” eredményjelző. Ettől függetlenül a debreceniek győzelmét nem fenyegette veszély. 

Kaposvár–AVUS 13-11 (3-3, 4-4, 2-3, 4-1). 
Este a Kovács B. – Basara 3, Kutasi 1, Garancsy, Kiss Cs., Hajmási 1, Polovicz 2. Csere: Takács, Kurucz 4, Ekler, Cvetic, Sági csapat állt ki.  
A frissen igazolt kazah Rustan Ukumanov a mérkőzés kezdetére befutott, de természetesen csak a lelátóról figyelte társait. A háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán irányította kaposváriak szereztek vezetést, ám Polovicz Krisztián egyenlített. Felváltva potyogtak a gólok, egyik csapat sem tudott meglépni. A 3. negyedben egyre jobban játszott az AVUS, az utolsó 8 perc előtt 9-010-re vezettek a szombathelyi pólósok. Különösen a center Kurucz Barnabás játszott gólerősen, míg a kapuban Kovács Barnabás védett nagyokat. Nyílt volt a meccs végig, a végén azonban a jobban hajrázó kaposváriak örülhettek. A meccs végén jogosan szólt a közönség tapsa a nagyot küzdő AVUS-pólósoknak.

Szombat délben a szegediek ellen fejezi be a tornát a szombathelyi pólócsapat. 
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére