Ó, a zenevonat!

frisss.hu, MTI Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 14., hétfő •
Begördült a Presser-vonat Bükre, ahol alaposan megünnepelték a Magyar Dal Napját.
Ó, a zenevonat!

Egész napos magyar zenei hangorkán lengte be Büköt. A város volt ugyanis a Magyar Dal fővárosa idén, a nyolcadik a sorban. Pénteken már Szombathelyen melegíthettek be a koncertre járók, majd vasárnap délelőtt a rendezvény szülőatyja, Presser Gábor ültetett fel mindenkit a képzeletbeli zenevonatra.

 A Magyar Dal Napja Presses szerint nem egy hivatalos ünnep, nincs benne a naptárban, az eredeti ötlet ugyanis éppen az volt, hogy aluról szerveződjön, önkéntes módon, mindenki kapcsolódhasson hozzá, önmagától, a zene és a dalok által válhasson ünneppé. Presser Gábor megfogalmazása szerint a magyar dal olyan kincsünk, amely közel áll mindenkihez, aki magyarul ért és beszél, de amellyel mégis valamennyien egy kicsit mostohán bántunk.

Bükön és Bükfürdőn délelőtt elsősorban a gyerekeket szórakoztatták a színpadra lépő együttesek, a településen zenevonat közlekedik, Szombathelyről pedig a 30Y jelű Kult-Tour-Busz szállítja az érdeklődőket a koncertekre. Délután egyre nevesebb fellépők váltják egymást a Büki Gyógyfürdő parkolójában felállított színpadon, fellép például az Express együttes, Somló Tamás, Karácsony János, Solti János és barátaik LGT-számokat adnak elő, majd színpadra lép a Zaporozsec, a Pál Utcai Fiúk, a Kowalsky meg a Vega és végül a 30Y együttes is. Akik pedig másfajta stílust kedvelnek, meghallgathatják a Pannon Cigányzenekart, vagy a Répce-menti Férfikar műsorát is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére