Nemzeti ünnep Náraiban

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 20., vasárnap •
Családbarát programokkal, sport- és főzőversennyel ünnepeltek a Szombathely melletti községben.
Nemzeti ünnep Náraiban

A borongós és esős idő ellenére is viszonylag sokan kilátogattak a falunapra, ahol számos családbarát program fogadta a község apraja-nagyját. 
A különböző kvízek, sorversenyek után már falatoztak a helyiek, amikor Németh Tamás, Nárai polgármestere köszöntötte a megjelenteket és a falunapi ünnepségen résztvevő dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőt. 

Miután megköszönte a képviselő támogatását, elmondta, hogy a számos fejlesztési forrásnak köszönhetően folyamatosan újulnak meg az utak a községben. Megtudtuk, hogy az adósságkonszolidációban nem érintett települések számára kiírt pályázaton 20 millió forintot nyertek, ebből a Béke és József Attila utcákra és az itt lévő járdákra fordítottak, aminek következtében teljesen megújultak az érintett útszakaszok. 

Nyertünk egy másik, belterületi útfelújításra kiírt pályázaton is, így 17,5 millió forintot költhettünk a Gagarin és az Új élet utcák aszfaltozására, de önerőből járdaszakaszokat is felújítottunk. Náraiban idén 4 utca kapott új aszfaltburkolatot, illetve aszfaltos járda is épült – tette hozzá a polgármester. 

A felújítások összköltsége egyébként mintegy 50 milliót tett ki. Jelenleg azon dolgoznak Náraiban, hogy a BM pályázaton nyert 23 millióból 2018 elejére a Tulipán utca rendbetétele is elkészüljön. 

Ezután Hende Csaba országgyűlési képviselő is megköszönte a helyi hölgyeknek és uraknak, fiataloknak és időseknek azt az áldozatos munkát, amellyel a polgármester által felsorolt beruházások, felújítások megvalósulhattak.  

Mi együtt vagyunk az ország, fiatalok és idősek, sokfélék vagyunk, de mindannyian Szent István király örökösei vagyunk – húzta alá az országgyűlési képviselő, majd Szent István királyról elmondta, hogy nagyon fiatalon került trónra és folyamatosan hadakozott, 997-1031 között pedig soha nem szenvedett vereséget.

Kardforgató, katonaember szent királyunkról Hende Csaba kiemelte, hogy az egyik legsikeresebb hadvezérünk volt, aki nemcsak a belső ellenségtől, de a külső német ellenségtől is megvédelmezte az országot.

Az ünnepség leginkább várt mozzanataként pedig a mai nap felnőtt és gyermek sorversenyeinek, kvízeinek győzteseit és helyzettjeit köszöntötték, de átadták a főzőverseny legjobbjainak is a díjakat és elismeréseket. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére