Németh Zsolt: kemény júliusunk lesz!

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. július 11., hétfő •
A Dobó SE mesteredzője szerint szép sikerek születhetnek.
Németh Zsolt: kemény júliusunk lesz!

Az országos bajnokságok kereszttűzében állunk. Két hete a juniorok és az U23-asok versenyével kezdtünk Szombathelyen, majd az ifik Miskolcon szerepeltek a múlt hétvégén, a hónap végén pedig felnőtt bajnoksággal ér véget a magyar bajnoki sorozat – tudtuk meg Németh Zsolttól, a szombathelyi dobóatléták mesterétől, aki azt is hozzátette kérdésünkre válaszolva, hogy a júliusi világversenyeken is ott lesznek a Dobó SE legjobbjai. 

Az amszterdami felnőtt Európa-bajnokságot ezekben a napokban, július 6-10 között rendezik, ide Németh László edző kísérte el a Kővágó Zoltán diszkoszvetővel kiegészült szombathelyieket. Ezután a grúziai Tbilisziben az ifjúsági Európa-bajnokság küzdelmei következnek, majd a lengyelországi Bydgoszczban junior világbajnokságon vesznek részt a Dobó SE atlétái. A 19 esztendős Halász Bence kalapácsvető nagyon jó formában versenyez, már nemcsak a 6kg-os, de a felnőtt szerrel is megdöntötte Pars Krisztián ebben a korosztályban elért országos rekordját. A 74 métert ostromolja, ezzel pedig az olimpiai szerepléshez is közel került. Ha minden összejön, szép sikerek elé tekintünk – tette hozzá Németh Zsolt mesteredző.

Megtudtuk, hogy az olimpiai kvótaszerzés utolsó lehetséges napján, július 11-én még minden dobóatléta lehetőséget kap a javításra, a versenyzésre. A ,,Last Chance” versenyen mindenki, aki számít és nem sérült, a dobókörbe lép. 

Bencének a junior vb a fő kihívás, az olimpiai kvóta hab lenne a tortán. A hölgyeknél, Gyurátz Réka esetében az országos bajnokságon szerzett makacs hasfali sérülés miatt csak a szerencsére hagyatkozhatunk. A világranglistás helyezése alapján, a várható visszalépések, távolmaradások miatt az is előfordulhat, hogy meghívják a 32-es mezőnybe. Amennyiben így lesz, biztosan odateszi magát és sikeresen szerepel majd Rióban. Gergelics Cintia egy nagyon kicsivel lemaradt a felnőtt EB kiküldetési szinttől, ennek ellenére nem zuhant össze, sőt élete eddigi legjobb edzéseredményét produkálta. Előfordulhat ő és a felnőtt EB-ről hazatért Hudi Ákos is meglepetést okoz egy jó eredménnyel.

Hétfőn, a Sugár úti Atlétikai Centrumban, a dobópályán 17.30-kor kezdődik a kalapácsvetés és 18.45-kor a diszkoszvetés. Elindul a szombathelyi versenyen a Németh László kezei alatt készülő olimpikon diszkoszvető, Kővágó Zoltán, de ott lesz az olimpiai kvótát ostromló Huszák János is, a kalapácsvetők mezőnyében pedig a Dobó SE atlétái mellett Orbán Éva és Fertig Fruzsina is dobókörbe lép.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére