Német nyelvi tematikus nap a Premontrei Gimnáziumban

Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium • 2017. április 01., szombat •
Az idei tanévben is egy teljes délelőttöt szántunk a Premontrei Gimnáziumban arra, hogy diákjaink figyelmét felhívjuk a német nyelv fontosságára, a német nyelvterületek kultúrájának szépségeire és a Magyarországon élő német nemzetiségek hagyományainak megismerésére.
Német nyelvi tematikus nap a Premontrei Gimnáziumban

Tanulóink körében plakátkészítési versenyt hirdettünk meg Bach és Mozart életéről, munkásságáról. A témához jó alkalmat kínált, hogy Johann Sebastian Bach 1685. március 21-én született. Az igényes alkotásokat az iskola galériájában állítottuk ki, így néhány napig a közösség valamennyi tagja megtekintheti. A plakátok készítése közben diákjaink megismerték a két híres zeneszerző életművét, majd felkészültségüket, tudásukat a témanapon egy kvíz során is bizonyíthatták. A versenyen 17 (4 fős) csapat vett részt. A csapattagoknak a német nyelv ismeretén túl zenei tájékozottsággal is rendelkezniük kellett, hiszen a feladatok között zenefelismerés is szerepelt.

A délelőtt során Dr. Rácz Gabriella, a veszprémi Pannon Egyetem Germanisztikai és Fordítástudományi Intézetének egyetemi docense, iskolánk német tagozatos diákjainak tájékoztatót tartott az egyetem képzési kínálatáról.

Ezután pedig rendhagyó németórán vehettek részt gimnáziumunk tanulói, akik aktív részesei voltak a tanórának: csoportokban dolgozták fel a „Romantika az irodalomban, a zenében, a festészetben” témakört.

 Témanapunkról idén sem hiányozhattak a vaskeresztesi német nemzetiségi tánccsoport tagjai, akik Hatosné Németh Valéria tanárnő vezetésével táncházat tartottak, amelyen több mint száz diák vett részt.

Programunkat eredményhirdetéssel zártuk. Jutalmat kaptak a legszebb plakátot készítők; a német zenetörténelem megadott részéből legfelkészültebb diákok; valamint a legfinomabb - hagyományosan német nyelvterületről származó - süteményt készítő diákjaink.

Bízom abban, hogy a jó hangulatú, nem éppen hétköznapi szerdán a résztvevők sok új élménnyel és ismerettel gazdagodtak!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére