Nem vagy képben az idei fesztiváltrenddel? Segítünk!

Tóth Eszter • 2016. június 24., péntek •
Megnéztük, mit lehet kihozni 15.000 forintból.
Nem vagy képben az idei fesztiváltrenddel? Segítünk!

A nyár egyértelműen hozza magával a fesztiválokat, ahol több ezer ember tombol egy-egy neves előadó koncertjén vagy akár egy hétig múlatja az időt a sátrak és színpadok között. Az ember azt hinné, hogy teljesen mindegy miben megy egy ilyen buliba, azonban ez korántsem így van. A külföldi fesztiválokon a sztárok gondosan összeállított, divatos szettekben vagy meghökkentő ruhakölteményekben vesznek részt. Ugyanígy a „mezei fesztiválozónak” is lényeges, hogy a szettje egyszerre legyen kényelmes és feleljen meg a legújabb divatnak. De mik az idei fesztiváltrendek és hol szerezhetjük be a kellő ruhadarabokat? Szombathely négy nagy fast fashion ruhaboltjában jártuk megnézni a kínálatot. A keretünk 15.000 Ft volt, ebbe kellett beleférnie egy farmer-póló összeállításnak plusz egy lenge, pántos overálnak.

New Yorker

A város egyik legrégebbi, elsősorban a fiatalokra építő fast fashion üzletében bő kínálattal találkozhatunk, habár a farmernadrágokért sokszor elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Felsőrészek közül azonban már pár ezért forintért válogathatunk, a ruhadarabok lengék és szinte bármilyen testalkaton remekül mutatnak. Méretekből is van bőven, az xxs-estől a xxl-esig kínálnak divatos ruhákat a vásárlóknak.

C&A

Míg az előző boltban inkább a vidám színek domináltak, a szintén nagy múltra visszatekintő üzletben sok fekete és szürke színvilágú, habár érdekes darabbal találkozhatunk. Itt külön részleget is szenteltek a fesztiválszetteknek, így nem kell hosszan, az árukészletet pásztázva kóvályogni a sorok között. Az árak kimondottan barátaik, ez főleg a farmersortoknál mutatkozott meg.

H&M

A svéd vállalat mindig is élen járt a fast fashion világában, üzleteiket a legújabb trendeknek megfelelő darabokkal töltik fel. A boltban külön fesztiválozóknak ajánlott kollekcióval is találkozhatunk, azonban hiába érdekesek és jópofák a darabok, legtöbbjükön látszik, hogy csak vékony testalkatú lányoknak tervezték. Sok a meglehetősen aprócska, hasat szabadon hagyó felsőrész és a nadrágok is elég rövidre szabottak.

Tally Weijl

A Tallynál már a kirakat árulkodik arról, hogy bizony a svájci márka erősen ráállt az idei fesztiváldivatra. Annak is a kicsit extrémebb változatára, aprócska forrónadrágok, alig takaró felsőrészek borítják a próbababákat. Az üzletben azonban nem csak ezek közül válogathatunk, kényelmes pólós szetteket is minden gond nélkül össze tudtunk állítani. Overállal nem találkoztunk, ezért választottunk egy, az előzőekhez mintában és anyagában hasonló ruhácskát. Illetve nem is teljesen mi választottuk, hanem a kedves eladóhölgy készségesen segített nekünk a megfelelő darab fellelésében. Az árak viszont valamivel magasabbak, mint a már említett üzletek esetében.   

Összefoglalva megállapíthatjuk, hogy még mindig hódítanak a magas derekú, szaggatott farmersortok, az aztékminta és a rövid felsők. Jó hír a fesztiválozóknak, hogy nem lehetetlen küldetés csinos és kényelmes darabokat találni elfogadható áron. 

közösség

további frisss

lap tetejére