Nem indult jól a napod? Ezekkel rontottad el!

frisss.hu Forrás: bien.hu • 2016. március 04., péntek •
Sokan nem is gondolnák, hogy akadnak olyan reggeli dolgok, amik meghatározhatják a kedvünket egész nap – rossz irányba.
Nem indult jól a napod? Ezekkel rontottad el!

Idegesítő ébresztő: nem szerencsés olyan ébresztőt választanunk, ami hangos és ijesztő, esetleg rezgő funkcióval is párosul. Többen észrevehették már: zaklatottan, idegesen ébredünk fel, és rosszkedvűen kelünk ki az ágyból. Válasszunk halk, nyugodt zenét, és akkor az ébredés is sokkal kellemesebb lesz!

Telefon és számítógép - azonnal: sokan rögtön ébredés után és/vagy reggeli közben a telefonjukat és a számítógépüket nyomkodják, nézik a közösségi portálokat és a híreket. Ezzel pedig az idő gyorsan elszalad, ami reggel a legrosszabb, hiszen így is sietni kell. Visszatérve a reggeli étkezésre: több kutatás bizonyította, hogy sokkal előbb megéhezünk, ha evés közben valami másra is koncentrálunk. A híreknél pedig arra kell figyelni, hogy a legtöbb negatív tartalmú, ami a kedvünkre is hatással van.

Egyből a munka: ez a frisss.hu kollégáinál pont így van! Már a szakemberek is bebizonyították, hogy miután kinyitjuk a szemünket az ágyban, nem szabad azzal foglalkozni, hogy mi történt este, éjjel a cégnél, és azon morfondírozni, hogy mi a napi teendő. Ezekre mind ráérünk akkor, ha már összeszedtük magunkat, és felkészültünk a nap nehézségeire. A nyugodt reggel azért is fontos, mert közvetlenül ébredés után még képtelenek vagyunk megfelelően átlátni a dolgokat.

A reggeli kihagyása: nem szabad rohanni! Ha egy kávét meg tudunk inni, akkor belefér egy szendvics is. A tudatosan megválasztott reggeli fontos, mert a nap első étkezéseként felelős az anyagcsere elindításáért. Ha reggel nem eszel, akkor nagyobb eséllyel nyúlunk szénhidrát-dús, hizlaló ételek után ebédidőben vagy délután, és jóval több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyi szükséges lenne. Tényleg kövérek akarunk lenni?!

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére