Nem csak mese a Disney alumínium szobája, ami vezeték nélkül tölti fel minden kütyünket

Frisss.hu/TheNextWeb.com - Fotó: Disney Research via YouTube • 2017. február 23., csütörtök •
A rajzfilmgyáros alapítónak voltak hadi projektjei is, így nem meglepő az új tech vonal sem.
Nem csak mese a Disney alumínium szobája, ami vezeték nélkül tölti fel minden kütyünket

A kutatók megoldották minden gondunk, hiszen most már elég a szobában állnunk és a telefonunk máris tölteni kezd a zsebünkben. A PLOS ONE nevű folyóiratban publikálták nemrég a "Kvázisztatikus üreg rezonancia a vezeték nélküli energiaátvitelért" című tanulmányt.

A projektet a Disney Research támogatta és nem meglepő módon még videót is készítettek, hogy bemutassák, hogy fog működni az új technológia.

Az elektromágneses jeleket a szoba közepén elhelyezett réz rúdból juttatják el a kompatibilis eszközökig, míg az alumínium falak biztonságosan a szobában tartják a legfeljebb 1900 Watt energiát.

Aztán a kutatóknak eszébe jutott tesztelni, hogy mennyi energiát lehet úgy szobába juttatni, hogy a bent lévők életben is maradjanak. Kiderült, hogy azért nem túl sokat, mert különben az emberek nem érnének el a réz rúdig két lábon...

Természetesen kell egy vevő egység minden készülékhez, különben nem működik a töltés, viszont a kutatók 10 eszközt szórtak szét a szobában és azt látták, hogy mindegyik tökéletesen működik, függetlenül a jelvevője pozíciójától. A dolog tehát működik, a kérdés már csak az, hogyan lehet életben tartani egy embert odabent, amikor minden csúcsra van járatva, mert lássuk be, gumi búvárszerkóban azért nem buli egész este tévét nézni.

közösség

további frisss

lap tetejére